Dag 14 Op naar Miami

Vanmorgen zijn we vroeg wakker geworden in het muffe hok wat Daysinn hete in Cocoa Beach. Wel een mooie plek op nog geen 50 meter van de pier van Cocoa Beach. Karin was er vroeg uit om de zonsopgang te bekijken. De rest moest nog even bijkomen van de heftige dagen in Disney en de dag in Kennedy Space Center.
 
 
Na het simpele ontbijt (gratis) werden de spulletjes weer eens ingeladen. Het wordt steeds moeilijker om alles in onze Jeep Patriot te proppen. De dames houden van SHOPPEN en dan moet er op een gegeven moment een koffer gekocht worden om alles mee te kunnen nemen.
 
Al snel zaten we op de snelweg die weer zuidelijk ging. Het weer deed vandaag ook weer goed van zich spreken. Met een lekkere 30 graden moest de airco van de auto goed meewerken om ons kool te houden. Ook de insecten hadden deze vrijdag vroeg weekend. Na 2 uur rijden konden we bijna niets meer zien door de voorruit. Helemaal volgesplet met insecten.
Langzaam werd het op de Miami Turnpike steeds drukker en drukker totdat we op een gegeven moment in een file belanden. Uiteindelijk kwamen lekker vroeg aan in het Hilton in Miami, waar we onze laatste nacht gaan doorbrengen. Op de 13 verdieping mogen we vannacht gaan slapen. Een balkonnetje voor de rokers en prachtig uitzicht over het vliegveld van Miami vanwaar we morgen rond 16:00u Amerikaanse tijd het luchtruim kiezen richting Düsseldorf.
 
 
Nadat we onze spullen de kamer hadden geslingerd werd het tijd om door het trage drukke verkeer van Miami richting Miami Beach te gaan. Ook op vrijdagmiddag is het daar druk dus het duurde even voordat we een parkeergarage hadden gevonden die niet vol was. Nadat we de auto geparkeerd hadden hebben we 5 uur lang in Miami Beach rond gehangen. Vooral dikke Amerikaanse bakken bekijken en mensen die vooral willen laten zien wat ze allemaal hebben. Nick wilde graag zien hoe het eruit zag in het donker. Dus lekker bij de Starbucks op het terras zitten kletsen totdat het donker genoeg was. Uit elke hoek kwamen toen ook de toeristen en rotzooi verkopende verkopers tevoorschijn. Uiteindelijk zijn we zonet weer terug gekomen in ons hotel. Toch nog 45 minuten rijden vanaf Miami beach. Onderweg hebben we nog een prachtig uitzicht over downtown Miami gezien.
 
 
Nu douche en op ons gemak de spulletjes weer goed inpakken. Morgen pas om 12:00u uitchecken. Op ons gemak de auto terug brengen en dan NAAR HUIS.

Afdrukken E-mail

Dag 13 : John F. Kennedy Space Center - Cocoa

Vandaag hebben we Disney na 5 dagen verlaten en hebben onze weg verder vervolgd richting onze laatste bestemming Miami. Maar eerst nog 2 tussen stops. Als eerst het John F. Kennedy Space Center.

 

‘ Houtson we have a problem ‘ ! … een auto bijna zonder bezine !!! Snel rustig aan rijdend op zoek naar een bezine pomp. Gelukkig vonden we er een snel en konden we vol gas richting John F. Kennedy Space Center. Tijdens de rit nog een dolfijn en enkele alligators gespot.


 Bij aankomst gekozen voor een 2 uur durende tour die ons bracht bij verschillende plekken van het grote terrein, zoals lanceer plekken en een magistrale grote raket hangaar van zo’n 200 meter hoog ! Een mooie tour waar we later als er weer shuttles en raketten de lucht in gaan op terug kijken: Daar zijn wij geweest !

 

 

                                               

Na de tour onze weg vervolgd naar onze slaap plek Cocoa. Bij aankomst zijn Karin en Michael een hapje wezen eten op de pier bij het strand , en hebben ik en Brigitte een lekkere koele duik genomen in de zee en op het strand genoten van de zon.

 

Morgen op naar Miami waar we onze laatste nacht door brengen en zaterdag helaas weer richting huiswaarts moeten! 

 

Korte blog deze keer omdat internet SUCKS !!!

Afdrukken E-mail

Dag 12 laatste dag Disney

Vandaag was de laatste hele dag in de Disney parken. Na het ontbijt zijn we op ons gemak vertrokken naar Disney's Typhoon Lagoon Water Park. Een mooi waterpark met vele water glijbanen en zelf een tsunami. Nick en Brigitte konden het hier de hele dag volhouden, maar ik ben met Karin rond een uur of twee maar weer eens verder gaan kijken.
 
  
 
Wij zijn nog een keer terug gegaan naar Epcot. Hier waren we alleen enkele uren geweest op de dag van aankomst. Nu was het er lekker rustig en hebben we op ons gemak alles bekeken. 
Bij terugkomst waren Brigitte en Nick weer eens winkelen in een Mall en zijn zojuist vertrokken naar Downtown. Wij blijven even lekker hier. Een dutje doen en natuurlijk een stukje typen voor de blog.
 
Morgen gaat de reis weer verder richting oostkust. Cocoa is dan de plaats, maar eerst gaan we bij het Kennedy Space Center Kijken.

Afdrukken E-mail

Dag 11 Orlando Disney

Vanmorgen moesten we even op gang komen nadat we gisteren redelijk gesloopt in ons bedje waren geland. De wekker wilde dat we al om half 8 wakker moesten worden maar die hadden wij niet gezet. Nu doet deze wekker het dus niet meer.
 
Nadat we langzaam aangekleed waren gingen we op pad om een ontbijtje te gaan nuttige bij de "Old Port Royale Centertown". Een minuutje of tien lopen vanaf onze kamer in Trinidad South. Vandaar vandaan namen we na het ontbijt de bus. Dit transport middel is hier bij Disney geweldig geregeld. We hoeven de auto niet te gebruiken en er rijden hier honderden bussen overal naar toe.
Voor deze dag hadden we onze zinnen gezet op Animal Kingdom. Na 20 minuten wordt je dan voor de hoofdingang afgezet en kun je het park in met je hopper pas.
 
 
Animal Kingdom is een park wat anders is dan de andere parken van Disney. Dit is natuur in wereldthema's zoals Afrika en Azië. Na de Kilimanjaro Safari zijn we de wat wildere attracties op gaan zoeken. 1 daarvan is Kali River Rapids. Een soort Piranha van de Efteling, maar dan één waar je wel nat in wordt. Zeg maar doorweekt. Gelukkig is het weer warm en waren de kleren bij sommige van ons zo droog. De korte spijkerbroeken duren dan natuurlijk iets langer. Ook leuk is de Everest expeditie. Een achtbaan die zowel vooruit als achteruit gaat. Na enkele uren sjouwen was het tijd om even terug te gaan naar ons resort. Even relaxen en daarna terug naar de Hollywood Studio's.  Jammer dat ze een park open houden tot 12 uur en dat dan de meeste attracties dicht zijn. Morgen dus nog maar eens een keer overdag proberen.
 
 
Nu zijn we weer helemaal afgewerkt, dus weer tijd oom de luikjes te sluiten. Wat we morgen weer allemaal beleven gaat Nick jullie morgenavond (heel vroeg 's morgens) weer vertellen. Tot dan...

Afdrukken E-mail

Dag 10 : St.Augustine - Daytona - Orlando

Vanmorgen wakker geworden met gelukkig steeds beter weer. Ik was om 06.00 uur al wakker om zo 12.30 uur nederlandse tijd het eredivisie voetbal te gaan volgen. Na afloop van de wedstrijden , en even klein feestje gevierd te hebben in verband met het kampioenschap van Ajax , zijn we richting Daytona gereden. Daar maakte we een pits stop bij het race circuit van Daytona international speedway. Daar als eerste even de tribune opgekropen om zo de baan te zien waar daar toen een race bezig was.Daarna een tour van 90 minuten gehad dat ons op verschillende plekken van circuit bracht.

 
 
 
 
 
 
Na het verlaten van het circuit hebben we onze weg naar Orlando vervolgd. Hier zitten we maar liefste 5 dagen om de Disney parken te gaan bezichtigen. Als eerst ingecheckt in ons hotel Disney's Caribbean hotel en onze leuke thema kamers ingericht met een hoop drank voor de komende warme dagen.
 
Vervolgens zijn we op pad gegaan naar de eerst parken Epcot waar we een mooi vuurwerk show hebben gezien en daarna een licht show en een parade in het Magic Kingdom.
 
 
 
 
 

Nu lekker te bed, het was weer een lange dag ! Morgen vervolg van de Disney parken !

Afdrukken E-mail

Dag 9 Nat - Flooding and tornado warning in St. Augustine

Tot nu toe weten we maar al te goed hoe Accuweather in Amerika werkt. Dit is de buienradar van Amerika. Meestal begin ik de dag door te nemen, maar het was tot zonet best wel spannend toen we van ons eten terug liepen naar ons hotel.
Toen we bij ons restaurant "The raintree", weg gingen zat de bar vol met mensen die met aandacht naar de lokale tv zaten te kijken. De hemel was gevuld met alleen maar weerlicht. Ik heb al veel onweer gezien, maar dit was niet normaal. Een toepasselijke naam van het restaurant,  vind je niet?
 
In ons hotel aangekomen was er een tornado warning. De straten waren compleet volgelopen. Dus we waren we lekker aan een douche toe. Karin kon eindelijk weer opgelucht ademhalen, toen de tornado warning cancelled was.
Morgen wordt het beter zeggen ze. Daar hopen we dan ook maar op. De Sunshine State noemen ze Florida, maar waarschijnlijk toch niet altijd, want we hebben de laatste dagen al heel wat water mogen verwerken.
 
Wat hebben we vandaag eigenlijk nog meer gedaan. Eigenlijk niet zo veel, want de hele dag heeft het geregend. Dan maar naar de shoppingmall. De koffer weer wat voller terug naar Nederland, want shoppen dat kun je overal hier. Na het shoppen dus even naar st. Augustine en daarna dus naar het restaurant. Nadat het meeste was overgetrokken heeft Karin nog even een stukje gefilmd. Tel het aantal flitsen maar. Niet Normaal en in deze film is het al een stuk minder dan een half uurtje hiervoor.
 
Morgen richting Orlando via Daytona. Hopelijk krijgen we nu dan eindelijk lekker bakweer, want onze brandplekken van Duck key zijn ondertussen allang weer verdwenen.

Afdrukken E-mail

Dag 8 : Cristal River - Silver Glen Springs - St. Augustien

05.30 uur ! This is your wake up call !!

Ja je moet er iets voor over hebben om iets fantastisch te gaan doen. Deze morgen was dat het zwemmen met de schitterende beesten manatees ( of te wel zeekoeien ) .Gelukkig was het deze ochtend nog droog.
Onze excursie begon om 06.15 uur , dus besloten we om op tijd wakker te worden om van te voren nog even een vroege hap naar binnen proberen te werken.
Vanuit ons hotel gingen we naar het verzamel punt waar onze excursie begon. Het begon met een video waar we de regels te horen kregen wat te doen bij het zwemmen met manatees. Daarna mochten we onze wet suites aan gaan trekken om enige warmte te krijgen in het water

Na alles gereed te hebben gingen we per busje naar het begint punt van de boot toch. Daar kregen we nog een flinke uitleg van onze gids Mike , die vooral zich zelf erg grappig vond.

 
Enige tijd later waren we onderweg naar de plekken waar de manatees zich zouden moeten bevinden. Al snel dachten we er een te zien , maar dat bleek een dolfijn te zijn. Onze gids besloot zijn boot stil te leggen en het water officeel te openen. Helaas hadden we op deze plek geen geluk. Later op een 2de plek was het wel raak , 3 stuks zelfs ! Voor je het in de gaten had zwom er een gigantische bruine vlek onder je door en stond je versteld van hoe groot deze beesten dan wel niet zijn.
 
 
Na een uur in het water te hebben gelegen vonden moesten we helaas weer de boot op . ( ook omdat we het best koud hadden ) De gids bracht ons weer terug naar het verzamelpunt waar we begonnen waren. Het was een fantastisch ervaring om zo dicht bij deze grote maar hele lieve dieren te komen. Na het uit checken bij ons hotel reden we door naar ons volgende punt St. Augustine. Eerst nog een kleine stop omdat het helaas de hele dag regende in Silver Glen Springs. En meer met helder blauw water.
 
Aangekomen in St.Augustien was het weer helaas nog niet echt beter geworden. Ondanks de regen en harde wind gingen we toch het stadje verkennen. St. Augustien is het oudste stad van Amerika met een spaanse stijl. 


Na een lange dag zijn de voetjes moe, rugjes pijn van het snorkelen. Maar de verhalen van het zwemmen met de manatees zal nog dagen rond gaan. Of te wel , het was een fantastische, lange, regenachtige dag om nooit te vergeten !

Afdrukken E-mail

Dag 7 Bad weather in Manatee county

Het weer is sinds gistermiddag omgeslagen. Vanmorgen werd ik gewekt door een harde knal wat onweer bleek te zijn. Het goot en onweerde flink. Om ons heen hoorde je de sirene's van brandweerwagens. Even naar accuweather om het weerbericht maar eens te bekijken.
 
 
De vlek rond Naples (links) was dus gaande. Ontbijten in de regen, want hier hebben ze altijd ontbijt buiten en 's morgens regende het er nooit. Behalve als wij er zijn dan !!!! Na het ontbijt hebben we Naples snel achter ons gelaten om richting Crystal river te gaan. Dit stukje Florida staat bekend om de Manatees. Net voordat we de dikke 300 kilometer erop hadden zitten zijn we gestopt bij Homosassa. Hier is een klein dierenparkje waar ze dus ook deze geweldige zeekoeien hebben.
 
 
Niet alleen zeekoeien maar ook andere geweldige dieren die we door de week heen eigenlijk al gezien hadden. Het enige verschil was nu dat ze niet wegrende of wegvlogen, maar netjes bleven zitten.
 
Na het dierpark was het nog maar enkele kilometers naar Crystal River, waar we nu zijn. Ook hier is het weer niet geweldig. We halen net 20 graden en dat wordt dus morgen koud leiden als we om 6:15u gaan zwemmen met de zeekoeien. Vandaag hebben we afgesloten met een echt Amerikaans vreet festijn bij Fatboys B-B-Q. Kijk maar eens naar de vette hap op de bordjes. Ohh ja dat waren de overblijfselen.
 
 
Zo meteen lekker vroeg ons nest in, want morgen moet er worden gesnorkeld....
 
Tot morgen. 

Afdrukken E-mail

Dag 6 : Duck Key - Everglades - Naples

Vandaag hebben we na 3 dagen ons mooie resort Hawks Key verlaten en onze route weer vervolgd. Als eerste punt van vandaag zijn we opnieuw naar de Everglades gegaan. Deze keer stond een ritje met de airboot door de Everglades river op de planning.
Na een ritje van ongeveer 3 uurtjes konden we eindelijk even de auto gedag zeggen en even onze aandacht op iets anders leggen.
Aangekomen op de weg waar al de airboot operators zich bevinden kozen wij er voor om maar meteen een van de eerste te pakken.
Niet al te lang hoeven wachten werden we al opgeroepen om plaats te gaan nemen in de airboot. De meisjes maar niet aan zijkant, bang dat er een alligators over de reling naar binnen sprong.Onze tour gids begon zijn motor te starten , we begonnen met een rustig stukje zodat we enkele alligators konden zien. Volgens onze gids hadden we geluk vandaag !
Gisteren hadden ze er namelijk geen een gezien. Wij waren net onderweg en we zagen de eerst al dicht bij onze boot.
Er kwamen ook enkele schilpaden en verschillende soorten vogels voorbij.
Niet veel later kregen we het seintje om onze oordoppen in te doen , zodat de gids nu echt vol gas kon gaan. We vlogen over het water een , spetters binnenboort , 'drift ' bochten over het water !

Na zo'n 20 minuten kwamen we terug bij het begint punt. We waren nog getuige van een vogel die een vis als lunch had gevangen en op schitterende manier naar binnen probeerde te krijgen.
Na de airboor tour werden we mee genomen naar een show waar een gids enkele dieren toonde en we uit eindelijk nog even met een baby alligator op de foto konden.
 

 

Na de Everglades te hebben gezien hebben we onze rit vervolgd naar onze slaap plaats Naples. Bij ons hotel lag een enorm grote winkel mall dus besloten we daar eventjes een kijkje te gaan nemen om te gaan shoppen bij de goedkopere Amerikaanse merken.
Geslaagd en enkele dollars lichter terug naar ons leuk knus hotel gelopen , waar we nog even een lekker drankje doen en daarna lekker te bed gaan om morgen weer fit onze reis te vervolgen

Afdrukken E-mail

Dag 5 Onze Koninginnedag in Florida

Vandaag is eigenlijk heel kort samengevat. "Wat hebben jullie gedaan?" "Uhhh, Niks". Of toch wel.
Na ons zelf in elkaar gedraaide ontbijt. Broodje pindakaas en Starbucks koffie was het tijd om een live stream naar Nederland op te zoeken. Zo konden onze koningsgezinde dames de inhuldiging van onze Willem bekijken.


Daarna was het op naar de pool. Hier hebben we de hele dag doorgebracht. Een lekker relaxte dag dus. De vlag van Willem en Maxima was opgehangen en zo ontstond het idee om er een foto van te maken en deze naar Omroep Brabant te sturen. Binnen een uur stond deze dan ook prominent op de site van Omroep Brabant. http://www.omroepbrabant.nl/
Ook zijn er op het hele complex vele Leguanen aanwezig. We hebben er diverse op de foto vast kunnen leggen.

 

's avonds hebben we weer in ons vaste restaurant gegeten. Nu ligt iedereen alweer knockout met allemaal een kreeft rode huid. Morgen trekken we weer verder. Naples staat op het programma.
Tot morgen....

Afdrukken E-mail

  • 1
  • 2