Hoogtepunten tijdens deze reis

Dag Programma

 • Dag 1 Waalwijk - Garmisch-Partenkirchen

  Dag 1 Waalwijk - Garmisch-Partenkirchen
  zondag 13 juni 2021 - De eerste rit is een lange rit naar het zuiden van Duitsland. We slapen vannacht in Garmisch Partenkirchen. Bekend van de hoogste berg van Duitsland de Zugspitze. Om de zonsondergang vanaf de Eibsee te zien is volgens vele prachtig.
  De Eibsee is een van de mooiste fotoplekken in Duitsland en waarschijnlijk ook een van de meest bezochte. Als je een frequente Instagram-gebruiker bent, is de kans groot dat je dit meer eerder hebt gezien. Omdat de locatie goed gelegen is en gemakkelijk met de auto te bereiken is, zal het moeilijk zijn om te genieten van pure eenzaamheid aan dit meer
  De Eibsee is zeker een bezoek waard , niet alleen als je van fotografie houdt. Het meer biedt verschillende plekken om geweldige foto's te maken , dus het is geen wonder dat velen van hen behoorlijk beroemd zijn. De beste tijd voor foto's is zeker in de ochtend, maar het meer weet ook indruk te maken tijdens zonsondergang.

  Sankt-Anton 3, 82467 Garmisch-Partenkirchen, Duitsland

  Lees meer...

 • Dag 2 Garmisch-Partenkirchen

  Dag 2 Garmisch-Partenkirchen
  maandag 14 juni 2021 - Vandaag staat op het programma om met de Lift de Zugstiptze te bezoeken. Een bezoek aan de Zugspitz Arena is natuurlijk niet compleet zonder de hoogste berg, oftewel de Zugspitze, te hebben bedwongen. Hoewel, bedwongen… zolang je geen klimgeit bent, dan kun je alleen met de kabelbaan naar boven en daar genieten van een magnifiek uitzicht. De Zugspitze is namelijk de hoogste berg in deze regio en ligt op de grens met Duitsland. Vanuit zowel Duitsland als Oostenrijk kun je met een kabelbaan naar boven.
  Eenmaal boven heb je zeker bij helder weer een prachtig uitzicht, daarnaast is er een museum waar je alles te weten kunt komen over de aanleg van het kabelstation en zijn er natuurlijk de nodige eettentjes. Let wel, een ticket voor de kabelbaan vanuit Ehrwald naar de top van de Zugspitz kost in 2019 € 45,= voor een volwassene. Een hoop geld natuurlijk. Natuurlijk moeten we ook enkele Geocaches doen op de hoogste berg van Duitsland.

  Na het bezoek van de Zugspitze rijden we richting Garmisch. Ten zuiden hiervan is nog een mooi natuurverschijnsel. De Partnachklamm. Wie het natuurspektakel met talrijke watervallen optimaal wil aanschouwen, moet vroeg in de ochtend of later op de avond in de kloof zijn, wanneer er minder bezoekers zijn. ‘Het mooiste licht is er in de middag. Tussen half 12 en half 1 valt er direct zonlicht in de kloof, waardoor de mooiste regenbogen zich vormen.’

  Zelf op pad in de Partnachklamm? Dan tipt Achtner een wandeling naar de berghut Eckbauer op 1.237 meter hoogte. ‘Via een klim met trappen en over prachtige grashellingen ga je via Almwirtschaft Wetterstein naar boven, richting Hotel Vordergraseck. Vervolgens brengt een slingerweg je door het bos naar Berggasthof Eckbauer. Vanaf de top heb je een fantastisch uitzicht over het Wettersteingebergte.
 • Dag 3 Garmisch-Partenkirchen - Misurina

  Dag 3 Garmisch-Partenkirchen - Misurina
  dinsdag 15 juni 2021 - We verlaten Duitsland om verder te rijden richting Italië. Het doel is Misurina, een plaatje in het midden van de Dolomieten en dicht bij het nationale park. Vanuit het dorpje rijd een bus de tolweg omhoog. Deze kunnen we morgen en overmorgen mooi gebruiken om een paar mooie tochten te lopen.
  De rechtstreekse rit is maar nog maar net 3 uur. Daarom maken we omweg naar Ehrwald. Een mountainbike rit naar de Seebensee is één van de mogelijkheden.
  Na dit bezoek rijden we Oostenrijk binnen

  Lees meer...

 • Dag 4 Misurina (Cadini di Misurina)

  Dag 4 Misurina (Cadini di Misurina)
  woensdag 16 juni 2021 - Vanaf Rifugio Auronzo lopen we zuidenlijk weg van de torens van de Drei Zinnen richting Cadini di Misurina. Dit is een berggroep en het hoogste punt is de 2839 meter hoge Cima Cadin. Het gebergte met zijn voor de Dolmieten specifieke toppen en bergpassen is een route die door de meeste toeristen niet gelopen wordt, omdat het eigenlijk een een via Ferretta is.

  Toen ik op Instagram een foto van dit uitkijkpunt zag maakte mijn hart een sprongetje. Zó ruig en spectaculair! Een smal pad dat omhoog loopt en dan plots stopt bij een afgrond en uitkijkt over een prachtig berglandschap!

  Vanaf Rifugio Auronzo start je de Sentiero Bonacossa trail. Dit is dus eigenlijk een Via Ferretta. Normaal gesproken heb je hiervoor een klimgordel en klettersteigset nodig. Het eerste stuk van deze trail naar dit uitkijkpunt toe is echter zeer goed te doen, het pad is breed genoeg om gemakkelijk over te lopen en je heb dus geen klimspullen nodig. De wandeling naar het uitzichtpunt is maar een half uur en je bent er dus zo. Tijd voor de fotoshoot en hopen op mooi weer.

  Lees meer...

 • Dag 5 Misurina (3 zinnen)

  donderdag 17 juni 2021 -

  Lees meer...

 • Dag 6 Misurina (Lago di Sorapis)

  Dag 6 Misurina (Lago di Sorapis)
  vrijdag 18 juni 2021 - Deze tocht wordt omschreven als één van de mooiste wandelingen van de Dolomieten. Door het prachtig gekleurde water en de fantastische ligging tussen de bergachtige omgeving, is dit een verbluffend mooi stukje natuur.

  De wandeling start bij Passo Tre Croci, de drie-kruisenpas. Dit is een bergpas in de Dolomieten op een hoogte van 1809 meter. We volgen vanaf hier de borden naar Lago di Sorapis, een pad die rechtstreeks naar het meer loopt. Het pad is prima te bewandelen en gaat langs velden weilanden met koeien alvorens je in een bosrijke omgeving komt. Daarna wordt het een stuk steiler met enkele prachtige uitzichtpunten. Via een trap loop je verder omhoog en kom je uit bij een picknickplaats bij het meer. Het moet één van de mooiste picknickplekken zijn.

  Er zijn wandelroutes langs het meer, maar je kunt ook nog hoger klimmen voor mooie panorama’s alvorens je terugloopt naar het begin van de Passo Tre Croci. Deze wandeling is iets meer dan 10 kilometer, dus prima in een dag te doen.

 • Dag 7 Misurina - Seis am Schlern (Italie)

  zaterdag 19 juni 2021 -
 • Dag 8 Seis am Schlern (Seceda)

  Dag 8 Seis am Schlern (Seceda)

  zondag 20 juni 2021 - We vertrekken in westelijke richting en rijden even later Italiën binnen. De reis van vandaag gaat naar Seis am Schlern aan de voet van de Seiser Alm. De trip is kort dus kunnen we mooi binnendoor gaan rijden via Cortina 'd Ampezzo en de Karersee. Van af Cortina rijden we de bekende Grande Strada delle Dolomiti richting Bolzano.

  Cortina d'Ampezzo ligt in een van de mooiste berggebieden ter wereld en is een chique skioord dat de bijnaam de 'Parel van de Dolomieten' heeft.

  Cortina is een schilderachtig bergdorp met laagbouw houten huizen in een landschap met kabbelende stroompjes, groene bossen en de toppen van de ruige Dolomieten. De autovrije hoofdstraat, Corso Italia, is bezaaid met restaurants en chique boetieks waar skikleding wordt verkocht. Ieder jaar wordt op Goede Vrijdag een religieuze optocht in deze straat gehouden.

  Neem ook een kijkje bij de mooie Chiesa di Santi Filippo e Giacomo, die nog uit de achttiende eeuw stamt. De indrukwekkende klokkentoren van de kerk is beeldbepalend voor het centrum en vormt een mooi contrast met de omliggende bergtoppen.

  De Karersee (Lago di Carezza) is een klein maar heel mooi meertje dat in het Eggental op een hoogte van 1609m ligt. Op de centrale parkeerplaats, die overigens niet gratis is, is het steeds heel druk bj de souvernierswinkeltjes, hapjes- en drankjeskraampjes. 's Ochtends en in de wat latere namiddag is het perfekt mogelijk om gratis langs de weg te parkeren. De gele slierten in het meertje zouden volgens een oude legende de restanten van een ontplofte regenboog zijn.

  De legende lijkt me heel onwaarschijnlijk, maar het is wel een merkwaardig en fraai verschijnsel.

  Het zicht op de Latemargroep is wel een van de mooiste van de Dolomieten. Met als hoogste top de Latemar zelf, van 2842m, imponeerd het massief niet zozeer omwille van haar hoogte, dan wel wegens haar unieke en mooie vorm. Vooral de combinatie met het meertje en de weerspiegeling er in is prachtig. Fotografisch is het vrij donkere meertje, de donkere naaldbomen en de bleke Latemarkalkrotsen, van de naam verlenende Latemargroep, allerminst een sinecure.

  's Avonds rijden we naar het einde van het Villnösstal. Dit dal heeft een fotografische schoonheid en parkeren we onze auto op een parkeerplaats even voorbij St. Johann in Ranui. De zonsondergang bij St. Johann In Ranui is geweldig. Het oude kerkje uit 1744 met het uitzicht op de Geisler geldt als een van de mooiste van de Dolomieten.

  Hotel

  Villa Rier

  Via Burgstall/Burgstallweg 10, 39040 Siusi allo Sciliar / Seis am Schlern

  Lees meer...

 • Dag 9 Seis am Schlern (Seiser Alm)

  Dag 9 Seis am Schlern (Seiser Alm)

  zmaandag 21 juni 2021 - In het dal waar we nu zitten kijken we uit op de mooie Dolomieten. Tijd om richting de lift te gaan en weer eens de hoogte in te gaan. We nemen de kabelbaan naar het unieke wandel- en fietsgebied op de Seiser Alm.

  We kunnen ook met de auto omhoog, om bijvoorbeeld zonsopgang te bekijken. Dan mogen we tot aan Compatsch rijden (17 euro) en de auto op P2 parkeren.

  Prachtig uitzicht over de Dolomieten , de uitgestrektheid van Europa's grootste hooggebergte, 300 dagen zon: dit kunt u allemaal ervaren tijdens fietstochten rond de Alpe di Siusi.

  Nadat we uit de lift zijn gestapt kunnen we bovenop het berglateau bij Alpin Sports Company een mountainbike huren. Bike Alpin Sports Rent Fietsverhuur Compaccio, Alpe di Siusi - Compatsch, Seiser Alm. We kunnen kiezen uit een standaard MTB of en elictrische

  Lees meer...

 • Dag 10

  Dag 10

  dinsdag 22 juni 2021 - We nemen in Ortsei de Seceda-gondelbaan en zweven in een kwartier naar het bergstation, tevens vertrekpunt van deze panoramawandeling.

  We bekijken de geweldige toppen en lopen dan in oostelijke richting om via de Noordelijk flanken af te dalen via route nummer 6. Een steile afdaling met trappetjes. In twee kilometer dalen we 400 meter af, waarna we na een kleine stijging de Brogleshutte bereiken. Hier moeten we eerst maar eens even rusten alvorens we de rest van de afdaling naar Ortsei gaan doen. In totaal is deze wandeling 11,4 kilometer, waarin we 1150 meter afdalen.

  Via onderstaande link kun je de complete route op Wikiloc zien.

  Lees meer...

 • Dag 11 Seis am Schlern - Laterns (Zwitserland)

  woensdag 23 juni 2021 - Het doel is oostelijk Zwitserland. Net onder de Bodensee liggen de Appenzeller Alpen. Deze bestaan uit verschillende bergketens, waar we er een paar gaan bezoeken. We slapen net over de grens van Liechtenstein en Zwitserland in Oostenrijk. Hier hebben we een tweepersoonskamer met balkon gereserveerd. In een klein plaatsje dat Laterns heet.

  Hotel/Appartement

  Haus Matt

  Laternserstraße 18
  6830 Laterns
  Oostenrijk

  Haus Matt bevindt zich in het centrum van Laterns, op 4 minuten rijden van het skigebied Gapfohl/Laterns. Het beschikt over accommodatie met een balkon en een flatscreen-tv met satellietzenders. WiFi en parkeergelegenheid zijn gratis.

  Op 2 minuten rijden kunt u verschillende winkels bereiken. Het dichtstbijzijnde restaurant ligt op 10 minuten rijden. Het skigebied Furx bevindt zich op 4 minuten rijden.
 • Dag 12 Laterns (Saxer Lücke)

  Dag 12 Laterns (Saxer Lücke)
  donderdag 24 juni 2021 - Vandaag staat de eerste wandeling in de Appenzeller Alpen op het programma. De Saxer Lücke. Vanaf de Saxer Lücke hebben we een spectaculaire uitzicht. De Saxer Lücke is nu veel toegankelijker voor iedereen dankzij een vrij nieuwe kabelbaan in Staubern. Vanaf de gondel, is het een gematigde wandeling van 3 km naar het uitzichtpunt. Het is nog steeds een rotsachtig bergpad met enkele steile hellingen. We kunnen een picknick houden bij de Saxer Lücke zelf of een Zwitserse lunch nemen in het bergrestaurant bij de kabelbaan.
  Alvorens we omhoog gaan, moeten we eerst bepalen of we ook terug gaan met de kabelbaan of naar beneden wandelen. Naar beneden wandelen heeft een wandeling van ongeveer 10 kilometer tot gevolg.

  Hotel/Appartement

  Haus Matt

  Laternserstraße 18
  6830 Laterns
  Oostenrijk
  Haus Matt bevindt zich in het centrum van Laterns, op 4 minuten rijden van het skigebied Gapfohl/Laterns. Het beschikt over accommodatie met een balkon en een flatscreen-tv met satellietzenders. WiFi en parkeergelegenheid zijn gratis.

  Op 2 minuten rijden kunt u verschillende winkels bereiken. Het dichtstbijzijnde restaurant ligt op 10 minuten rijden. Het skigebied Furx bevindt zich op 4 minuten rijden.

  Lees meer...

 • Dag 13 Laterns (Ebenalp)

  Dag 13 Laterns (Ebenalp)
  vrijdag 25 juni 2021 - Vandaag gaan we om de saxerlücke heen om aan de achterkant het dal te bezoeken Hier kunnen we met de lift omhoog naar de Ebenalp. Hier hebben we de mogelijkheid om diverse wandelingen te doen. Via deze link Ebenalp kunnen we de prachtige wandelingen vinden van kort tot lang.

  Een korte van één uur is de Wildkirchli wandeling. Vanaf de top leidt het pad door de prehistorische grotten van Wildkirchli omlaag naar het beroemde bergpension Aescher. Deze grotten werden ongeveer 40.000 jaar geleden bewoond. Prehistorische stenen werktuigen werden hier 100 jaar geleden gevonden, waaruit blijkt dat er hier jagers uit het late stenen tijdperk woonden (45.000 - 30.000 v.Chr.).

  Kosten Lift
  Single trip CHF 20 p.p. Return trip CHF 31p.p.
  Services every 30 minutes. Prices subject to change.

  Hotel/Appartement

  Haus Matt

  Lees meer...

 • Dag 14 Laterns - Zermatt

  Dag 14 Laterns - Zermatt
  zaterdag 26 juni 2021 - De Furka Pass is de verbindingsweg tussen Wallis en Uri. Het hoogste punt van de pass is gelegen op 2.431 meter. Vanaf deze plek heb je een prachtig uitzicht op het Gotthardmasief en het Urserental. De pass zelf werd al gebruikt in de tijd van de Romeinen en is dus al behoorlijk oud. Echter stamt de Furkapasweg pas uit 1867. Natuurlijk is de weg in de afgelopen jaren verbeterd om het verkeer van tegenwoordig aan te kunnen. Tijdens de winter is de weg om veiligheidsredenen gesloten.

  In de James Bond film Goldfinger is er achtervolgingsscene op de Furkapass opgenomen. Onderweg zijn 3 stopts vanwaar de scenes destijds zijn genomen. Mooi om te zien is dat er ook nog een stuk grindpad is.

  Lees meer...

 • Dag 15 Zermatt

  Dag 15 Zermatt
  zondag 27 juni 2021 - We slapen in Täsch. Het één na laatste plaatsje voor Zermatt. Vanuit hier kunnen we met de trein naar Zermatt om daar de bekende Matterhorn te zien. De foto hierboven is genomen vanaf The 5 Lakes Hike.
  De wandeling die je gedaan moet hebben is dan ook de The 5 Lakes Hike. Lift prijzen (schrik niet)

  Lees meer...

 • Dag 16 Zermatt

  Dag 16 Zermatt
  maandag 28 juni 2021 -
 • Dag 17 Zermatt - Grindelwald

  Dag 17 Zermatt - Grindelwald
  dinsdag 29 juni 2021 -

  Lees meer...

 • Dag 18 Grindelwald

  woensdag 30 juni 2021 - Een bezoek aan Grindelwald is een must als je in Zwitserland bent. Met de geweldige Eiger en Jungfrau bergen op de achtergrond is dit stukje Zwitserland prachtig. Hier heb je de mogelijkheid om een mooie wandeling te combineren met een spectaculaire afdaling terug het dal in. Eerst de Zipline, dan de gocart en als laatste met de step terug het dorp in. De kosten zijn 83 zwiterse francs, maar dan heb je wel weer een once in a lifetime ervaring.

  We nemen de gondel naar boven. De gondellift kan voor onbepaalde tijd worden gebruikt. Hier maken we in de ochtend eerst een wandeling naar de bachsee. Terug bij de gondel nemen we de first cliff walk. Hiervandaan heb je prachtige uitzichten over het dal en de bergen. Het laatste uitkijkpunt bevat glas, waardoor het lijkt alsof in de lucht vliegt.

  Flieger

  Daarna wordt het tijd om af te dalen naar Grindelwald. Eerst de Flieger. Lucht, niets anders dan lucht - boven, onder, rechts en links: De First Flieger, vrijheid is grenzeloos en het tempo is hoog. Vastgezet in het stabiele harnas, zoeven maximaal vier personen langs de 800 meter lange staalkabel van First naar Schreckfeld met een topsnelheid van 84 kilometer per uur. Op sommige plaatsen zweven ze ongeveer 50 meter boven de alpenweiden.

  Mountain Cart

  Rodelen is te goed om te doen in de winter. Dat is wat de uitvinders van de Mountain Cart zeiden: een kruising tussen skelter en slee. Hij komt op vrijwel elk terrein de berg af en is veilig, comfortabel en geschikt voor kinderen vanaf 135 centimeter groot. Het zwaartepunt is laag, de wielen staan ver uit elkaar en de hydraulische remmen houden u over lange afstanden onder controle. Dus ook op de drie kilometer lange natuurlijke weg van Schreckfeld naar Bort: rodelplezier op wielen, de hele zomer lang.

  Trottbike (step)

  De Trottbike heeft het beste geërfd van de scooter en fiets. Je staat rechtop op een breede plank en rolt dankzij verende voorvork en grote banden met profiel, zelfs op een hobbelig oppervlak aangenaam naar beneden. Wil je wat tempo? Dat kan. De trottbike heeft geweldige remmen, dus je kunt altijd stoppen op weg van Bort naar Grindelwald, om de weiden en boerderijen te zien.

 • Dag 16 Interlaken (Rosenlaui)

  Dag 16 Interlaken (Rosenlaui)

  donderdag 1 juli 2021 - Geen steile berg vandaag maar een gletsjer kloof. De Gletscherschlucht Rosenlaui blijkt veel indrukwekkender te zijn dan de Aareschlucht in Meiringen en dat voor dezelfde prijs(8chf/vw). Neem regenjas mee tegen opspattend water !

  Het pad langs de gorge is een schitterende tocht door een natuurwonder. Je bent zo dicht bij de stromende water dat je soms niet hoorde niemand praten. Daarnaast heb je nog diverse tunnels.

  Op de top heb je na een korte wandeling een prachtig uitzicht over de vallei en de gletsjer. De wandeling door de Rosenlaui “Gletscherschlucht” kan alleen bergopwaarts gemaakt worden. Boven aangekomen loopt u over een mooi wandelpad door het bos terug naar het beginpunt.

  Lees meer...

 • Dag 17 Interlaken - Waalwijk

  vrijdag 2 juli 2021 -

De route

Blog van deze reis.