Berekening wandeltijden

Voor normale wandelaars, met name dagwandelaars die proberen een korte wandeling in de wildernis te maken, is het van het grootste belang om te weten hoe lang een wandeling zal duren. Vaak worden bij wandelpaden de kilometers vermeld, maar geen geschatte tijd om er te komen, waardoor wandelaars moeten raden of, erger nog, op weg gaan in de hoop dat ze het terug zullen zijn, voordat de regen of zonsondergang toeslaat. Ongeacht waar of hoe u wandelt, er zijn bepaalde variabelen die u kunt overwegen, wanneer u probeert te schatten hoe lang het zal duren.

Berekening wandeltijd

Stap 1

Bepaal uw afstand en loopsnelheid. De typische loopsnelheid voor een wandelaar is 3,2 kilometer per uur (2 mile), waarbij rekening wordt gehouden met het langzame tempo dat veel mensen ervaren bij het bewonderen van landschappen en het doorkruisen van oneffen terrein. Een snelle wandelaar kan opstaan ​​of zelfs meer dan 4,8 kilometer per uur (3 mile).

Stap 2

Voeg 30 minuten toe voor elke 300 meter hoogtemeters (1000 feet). Het is meestal niet nodig om enige tijd aan te passen voor het afdalen van heuvels – vaak is dit niet sneller omdat je jezelf onder controle moet houden om te voorkomen dat je valt. Mensen met knieproblemen kunnen moeite hebben om naar beneden te gaan en kunnen de neiging hebben om langzamer te gaan.

Stap 3

Maak een geschatte toevoeging van tijd als gevolg van het bewonderen van landschappe, foto’s maken etc. Als er regelmatig mooie uitzichten of interessante plaatsen langs het pad zijn, kunt u verwachten dat u veel vaker zult stoppen dan wanneer u alleen door het bos naar een locatie wandelt. Als je nog nooit een pad hebt gelopen, kan dit moeilijk te schatten zijn, maar een schatting is om vijf minuten toe te voegen voor elk verwacht stoppunt.

Stap 4

Voeg de totalen toe in stap 1 tot en met 3 om een ​​geschatte wandeltijd te bepalen.

Voorbeeld

In de Grand Canyon moesten wij terug naar de South Rim. Deze afstand was 5 mile. Met 2 mile per uur is dat 2,5 uur. Echter moesten we 1000 meter stijgen. In de berekening moet ik dus nogmaals 1,5 uur toevoegen. Geen stops voor foto’s, maar voornamelijk om even uit te hijgen. In totaal dus bijna 4 uur. Na de GPS data gevonden te hebben duurde onze wandeling 3 uur en 18 minuten. We zijn dus iets sneller geweest dan deze berekening. Bright Angels trail is dan wel goed onderhouden en dat is iets wat je natuurlijk ook mee moet nemen.

Comments are closed.