Cheddar Dag 10

9 augustus 2018 – Cheddar. Het duurste hotel van de vakantie en meteen de slechtste kamer. Wat een nacht? Zoals ik gisteren al zei stonk de kamer naar de keuken, waardoor we de raam maar dicht hadden gedaan. Jammer want dan wordt het 40 graden in het kamertje terwijl het buiten 14 is. Dan toch de raam maar open, maar dan staan enkele generatoren te blazen van de airco. Conclusie: Duurste en slechtste hotel van de trip. Dus bij het uitchecken maar eerlijk verteld dat dit het slechtste kamertje in twee weken is en even op Tripadvisor gezet.

Na het ontbijt, wat wel goed was, de auto maar weer volgeladen om verder te reizen. Op naar Cheddar met een tussenstop in Dunster om het kasteel te bezoeken.

Dunster Castle

De trip naar Dunster was drie uur. Dwars door het Exmoor nationale park en ook had onze navi weer van die éénbaans wegen gevonden. Bij het kasteel was het weer topdrukte. We moesten in een aangrenzend weiland parkeren. Scheelt wel weer 4,5 pond parkeerkosten. Ook al moest je die natuurlijk officieel wel betalen. Maar dan zijn wij domme toeristen en dan weten we van niets.

Dunster Castle

Het bezoek aan dit kasteel was wat anders dan de andere kastelen die we bezocht hebben. Dit was een compleet ingericht kasteel en je kon bijna overal naar gaan kijken. Na anderhalf uur rondgesnuffeld te hebben zijn we verder gegaan naar de bestemming van vandaag, Cheddar. Bekend van de kaas.

Cheddar ligt aan het eind van een prachtige kloof. Hier zijn de wanden 250 tot 300 meter hoog. Dus nadat we ingecheckt waren bij een geweldige B&B, was het de loopschoentjes aan en de kloof in en op.

Cheddar Gorge

Er was een trap in het dorp met 274 treden. Deze bracht je tot op 100 meter de rest mochten we zelf omhoog wandelen via de rim trail. Jammer dat ze daarvoor weer 5,5 pond per persoon willen ontvangen. Een beetje kletsen met de man achter de kassa en het feit dat het al kwart over vier was mochten we gratis aan de klim beginnen.

Daarna moesten we nog 150 hoogtemeters overwinnen. Het was wel een beetje afzien, maar de doorzetters gaan gewoon door omhoog en dan krijg je ook iets. Een prachtig uitzicht op de omgeving en steile wanden die 250 meter recht naar beneden gaan. Onder zie je de kleine autootjes staan. Echter stond er een hele stevige wind die vanuit de zee vrijspel had tot aan de kloof. Zo hard dat Karin’s haarband als een parachute gelanceerd van haar hoofd waaide en langzaam naar beneden verdween in de diepte.

Cheddar Gorge

Na de zoveelste fotoshoot was het weer afdalen, om wat te gaan eten. We kozen voor de plaatselijke pub Whitehart. Een ham, prei pie met de 2 halve liters bier. Nu is het bijkomen van de slechte nacht en vanavond vroeg in bed.

Comments are closed.