Oldenburg Geotour

Dag 1 De reis naar Oldenburg

29 mei 2019 – Waalwijk. Nadat Karin om half een thuis was van haar werk, konden we de spullen inpakken en in de auto gooien. Tijd om weer heerlijk een paar dagen weg te gaan. Op naar Duitsland, op naar Oldenburg. Waarom Oldenburg? Een paar maanden geleden heb ik een filmpje van de Geocache Vlogger gezien. In Oldenburg is een Geotour en wat ik ervan zag sprak me wel aan. Enkele hele mooie creatieve caches.

De reis naar Oldenburg was er een die wat langer duurde. Het was druk op de Nederlandse wegen. Het lijkt wel of heel Nederland met de Hemelvaart er op uit trekt. Pas na een uur waren we Arnhem voorbij. In Duitsland ging het al een stuk beter. Via de 31 Noordelijk gereden en later via een B weg naar Oldenburg. Aan deze weg stonden prachtig in bloei staande Rododendron. In alle kleuren, maar voornamelijk paars. Hele bossen.

Uiteindelijk waren we rond 18 uur in Oldenburg. Het was er heerlijk rustig en het hotel was snel gevonden. Gemakkelijk parkeren in de parkeergarage onder het Hotel Wieting Superior, inchecken en toen even de kamer bekijken. We hebben een mooie kamer met grote badkamer, een bed die je kunt verstellen. Voetenstuk en hoofd kunnen met een druk op de knop zo ingesteld worden.

Daarna zijn we in het restaurant van het hotel wat gaan eten. Een echt Duits restaurantje wat een beetje uit de tijd is. Licht grenen meubels van begin jaren 80. Maar dat is niet zo belangrijk. Als het eten maar goed is. En dat was het. Ik de standaard Schnitzel en Karin een heerlijke biefstuk. Een paar biertjes erbij en we hadden weer heerlijk gegeten.

Na het eten zijn we nog even het centrum ingewandeld. Een autovrij centrum met veel winkels en veel oude gebouwen. Best wel leuk als je het mij vraagt.

Voor morgen willen we eigenlijk een paar fietsen huren. Naast het hotel zit een fietsenwinkel die ook aan verhuur doet, maar volgens de receptie zijn ze morgen waarschijnlijk gesloten. Hmmm, dat is niet handig, aangezien de Geotour 50 kilometer lang is. Hoe we dat weer oplossen zien we morgen wel weer.

Nu nog even de douche testen en dan lekker vroeg onder de wol.

Comments are closed.