Dag 1 Waalwijk – Adelsdorf

Starting Location: Waalwijk, Nederland

Final Destination: Adelsdorf, Duitsland

Afstand: 573 km.

Reistijd: 5 uur

Hotel: Ringhotel Landhotel ***S 3Kronen

22 april 2018 – Adelsdorf. De roadtrip van 2018 is begonnen. Vandaag de eerste rit naar Adelsdorf in de buurt van Neurenberg. We zijn om half tien vanmorgen vertrokken en hebben eigenlijk een prima eerste etappe gehad.

Bij Pfaffendorf zijn we even van de snelweg afgegaan. Zo kon mijn rug weer even in de rechte stand en genoten we nog even van het lekkere weer.
Volgens mij werd er vandaag de communie gevierd in Duitsland. Het hele park rondom het kasteel was vol met mensen in nette kleding. Zelfs enkele kinderen die eruit zagen alsof ze gingen trouwen.
Het was eigenlijk de bedoeling dat we de geocache in dit park gingen zoeken, maar het was zo druk dat we hier maar van af zagen en even lekker op ons gemak even van de kasteeltuin genoten.

Daarna vervolgde we onze route richting Neurenberg. Bij Frankfurt kwamen dikke vliegtuigen ons tegemoet vliegen. Echt een prachtig gezicht als zo een dikke airbus 380 opstijgt. Net voorbij Frankfurt werden we even wakker geschud toen een auto vlak voor ons een klapband kreeg. Aan zijn rechter zijde werd in een klap alles verpulverd door de kracht van de klapband en overal vlogen brokstukken over de weg, van de vlak daarvoor nog mooie Volkswagen. Karin aan het stuur moest even flink remmen om wieldoppen en ander materiaal te ontwijken. Even bijkomend van de schrik doe je dan even rustig aan. Toen de benzine meter standje DORST aangaf was het de snelweg af om in het plaatsje Kist te tanken. Karin had geluk… Ze hadden hier Starbucks koffie.

Om een uur of 4 waren we bij ons hotel in het midden van Adelsdorf, met prachtig uitzicht op de kerk. Gratis wekker morgenvroeg, want om 6 uur begint de kerktoren te rammelen.
Vanmiddag hebben we nog heerlijk in het zonnetje gezeten met een lekker biertje. Daarna aan tafel. Voor mij een Duits receptje draadjesvlees en Karin aan de asperges. Na het eten nog even de geocache bij het raadhuis opgepikt en nu ff niks. Lekker relaxen en morgen eerst eens even het weer afwachten.

Zojuist in het dorp een internet accesspoint gevonden die werkt op mijn laptop. Zodoende de eerste blog.

Comments are closed.