Hockenheim

Dag 1 – Waalwijk – Fahl

Starting Location: Waalwijk, Nederland

Final Destination: Fahl, Duitsland

Afstand: 639 km.

Reistijd: 6 uur, 49 minuten

Hotel: Hotel Lawine

17 maart 2019 – Waalwijk. Voor de zoveelste keer zijn we vandaag naar het zwarte woud afgereisd. Met een gehavende auto, omdat meneer Mohammed het vorige week nodig vond om achterin de Ford te knallen. Echter is dit de auto met winterbanden en die zijn verplicht in Duitsland. Dus op pad met een niet open of dicht gaande achterklep. Bij het in en uitladen is het ietsje lastiger. Maar volgens de garage was de auto veilig en konden we met een gerust hart richting het zwarte woud.

Vanmorgen zijn we om kwart voor 6 opgestaan. Zo konden we nog mooi de start van het F1 seizoen meenemen. Uiteindelijk hebben we de hele race gekeken en zijn we rond 7:45u richting het zuiden gereden. Net over de grens nog even om moeten rijden, omdat ze hier de 61 aan het slopen zijn. Er wordt hier bruinkool uit de grond verwijderd en daarvoor moet de snelweg wijken. Een gigantisch karwei wat ergens tot 2035 gaat duren. Echter letten we even niet goed op en misten de afslag. De navigatie had binnen de kortste keren weer een andere route gevonden en zo konden we nog even in de vrije natuur een plasje doen.

Karin heeft bijna het hele traject gereden. Doet ze goed. Kon ik langzaam bij komen van mijn verkoudheid en zo nu en dan even een dutje doen. Alleen het laatste stukje heb ik gereden.

Bij aankomst moetsen we goed zoeken om nog wat sneeuw te vinden. Jammer voor ons, maar halverwege maart is het waarschijnlijk te laat om te gaan skiën op de Feldberg.Het hotel was snel gevonden en via de hoofdingang dachten we, naar binnen. Stonden we midden in het restaurant, waar flink gegeten werd. Bleek dat via de achterkant de hoofdingang van het hotel kon vinden. Moeten ze er maar bordjes neerzetten. De cheffin was vriendelijk en we mochten zelfs kiezen welke kamer we wilde, want we waren voorlopig de enigste gasten. Daarna hebben we snel onze spullen in de kamer opgehangen en netjes ingericht. Daarna was het tijd voor een biertje. Een heerlijk bittere Rothhaus werd besteld en toen we deze aan onze lippen zetten begon het buiten te regenen. Niet lang daarna natte sneeuw en niet veel daar weer na werd het langzaam steeds witter. We waren beide redelijk afgebrand van het vroege opstaan en de reis. En als je er dan wat biertjes ingooit dan zit je snel vast op je stoel. We zijn dan ook lekker blijven zitten en hebben om 17:00u meteen maar het avondeten besteld. Een Gordon Blue met friet. Soep vooraf en een ijsje na. Niets mis mee. Na het eten waren de boompjes alweer wit. Morgen verwacht men ook nog een slechte dag. Zojuist heb ik de heerlijke douche nog even gebruikt en nu liggen we beide alweer uitgeteld op ons bedje. 20:15u en de luikjes willen dicht.

Comments are closed.