Dag 1 Waalwijk – Loon Plage

Starting Location: Waalwijk, Nederland

Final Destination: Loon Plage, Frankrijk

Afstand: 263 km.

Reistijd: 2,5 uur

Hotel: Campanile Dunkerque Sud

31 juli 2018 – Loon Plage. De tweede roadtrip van 2018 is begonnen. Omdat we morgen om 10:30u in Duinkerke moeten inchecken voor de boot naar Dover, zijn we een dagje eerder vertrokken. De eerste route was niet lang en daarom zijn we pas later in de middag richting Frankrijk gereden. De reis ging soepel tot aan Antwerpen. Daar vond men het nodig om de ring af te sluiten na een ongeluk. Gelukkig vond onze navigatie snel een omleiding dwars door Antwerpen. Dit schoot niet op, maar wel leuk. Weer plekjes te zien waar we enkele jaren geleden met de OV fiets rond reden. Via de Waaslandtunnel onder de Schelde door en 20 minuten later reden we op de E17 richting Gent.

Na mijn idee was er in Loon Plage niet veel te doen en toen we de parkeerplaats van het hotel op reden hadden we beide nog niets interessants gezien. Er is dus niets te beleven in Loon Plage. We konden eventueel naar Duinkerke, maar alleen het Frans bij de hotel incheck was alweer voldoende. Dus om 19:00u maar eens hier wat eten. Tafel voor twee op een paar oude houten stoeltjes in het hotel restaurant. Maar voordat we gingen eten eerst even de hotel kamer TV bewerken. Waarom dat dan? We hebben bedacht om de mediaplayer mee te nemen. Kunnen we ‘s avonds lekker wat TV kijken en zo de avonden door komen. Misschien gebruiken we deze straks niet, maar de eerste avond in dit afgelegen gat zou hij mooi uitkomen.

Er zat een HDMI ingang op de TV, alleen had men om de TV een mooie plaat gezet zodat niemand de kabeltjes eruit kan halen. Jammer dat we wat inbussleutels in de auto hadden. Binnen enkele seconden was die mooie plaat dus los en konden we onze mediaplayer aansluiten.

Het avondeten was best ok. Al was het ook weer niet geweldig. De salade bar was goed, maar de hoofdgerechten waren niet zo. Na het eten de avond lekker doorgebracht op de hotelkamer met een leuke serie via de mediaplayer.

Nu is het slapen en morgen moeten we voor 9 uur ontbeten hebben.

Comments are closed.