Dag 1 Waalwijk – Neuglasshütten

Starting Location: Waalwijk, Nederland

Final Destination: Neuglasshütten, Duitsland

Afstand: 652 km.

Reistijd: 6,5 uur

Hotel: Hotel-Pension Kräutle

27 december 2017 – Neuglasshütten. Vanmorgen in nat Nederland wakker geworden. De afgelopen week hebben we beide hard gespaard om maar zoveel mogelijk spullen te verzamelen voor een weekje zuid Duitsland. Dus het was een paar keer op en neer rennen naar de auto alvorens er alles in lag. De magneten erop en de ski’s die wie van Marcel mogen lenen erin. Een laatste bakje koffie en op weg richting Duitsland.

Bij de eerste tankstop had Karin geluk. De enigste Starbucks langs de snelweg en wij moeten er net stoppen. Voor andere Starbuck fans. Aan de A61 bij Brohltal. Een Red Eye en weer verder met de koffie in de hand.

Bij Hockenheim reden we een stukje de A6 die tot aan de A5 vol stond met 3 banen verkeer. Een half uurtje vertraging leverde dit ons op, maar dat was dan ook alles. Zo’n derde kerstdag is goed te doen. Alles wintersporters zijn van zaterdag tot zaterdag weg en dan is er vooral werkverkeer wat je tegenkomt. Niet zoals we normaal zien, alleen maar gele kentekens met schoonmoeder op het dak. Weinig ski boxen en we voelde ons soms best alleen.

Het laatste stuk vanaf Freiburg was het voornamelijk klimmen naar de 1000 meter waar we nu zitten. We kwamen net voor de sneeuw aan. Alleen bij het hotel moesten de winterbanden nog even flink grip zoeken. In het hotel was het op zoek naar de receptie en toen we deze gevonden hadden was er niemand. Weer terug en zoeken waar de eigenaar zich bevond. Uiteindelijk zijn we via een mijnheer die sneeuw aan het ruimen was de goede richting opgestuurd. We zitten in kamer 6 en het is een leuke comfortabele kamer.

Comments are closed.