Rendsburger Hochbrücke

Een dagje eerder op vakantie

21 juli 2017 – Osterrönfeld. Een dagje eerder dan gepland, zijn we vandaag al richting Kiel gereden. John en Ingrid kwamen ons ophalen. Eerst was het flink passen en meten om alle spullen in de Opel Astra te kunnen krijgen. Na een laatste bakje koffie en een laatste plasje, zijn we op ons gemakje vertrokken richting Duitsland.

Vanuit Nederland in 6,5 uur richting Osterrönfeld. Zoals verwacht was het ook vandaag weer beren gezellig tussen Bremen en Hamburg. Wat ons uiteindelijk een uur op onze reistijd scheelde. We konden in ieder geval op ons gemak van Hamburg genieten??? Al met al werd het steeds lolliger in de auto.

Aangekomen bij hotel O’felder hebben we snel ingecheckt en zijn we even de benen gaan strekken. Het plaatsje ligt bij een mooi bouwwerk voor de trein fanaten onder ons. Een 68 meter hoge treinbrug die over het Kiel kanaal gaat. Hoog boven het dorp zie je dan enkele malen per uur een trein voorbij komen. En als je deze niet ziet dan hoor je hem wel. Vanuit onze hotel kamer lijkt het of het onweert als er weer een trein voorbij komt. Na het bezoek aan de treinbrug met daaronder een flinke boot hebben we ook nog even een geocache opgepikt.

Daarna was het terug naar het hotel. Hier hebben we 4 heerlijke schnitzels op en een paar halve liters Krombacher. Toen we wilde afrekenen konden we in eens niet meer pinnen. Raar want enkele uren eerder hebben we nog de hotel kamer kunnen pinnen? Dan maar contant en even de benen streken om wat geld te pinnen bij de lokale Sparkasse.

Osterrönfeld ligt een half uur van Kiel dus kunnen we morgen op ons gemak richting de boot.

Comments are closed.