Pula

Met de bus naar Pula – Dag 10

Starting Location: Medulin

Final Destination: Medulin

Afstand: 20 Kilometer.

Reistijd: 1 uur

Hotel: Park Plaza Belvedere Medulin

1 mei 2018 – Medulin. 1 mei dag van de arbeid. In heel Europa een feestdag, behalve in Nederland en België. Dus ook in Kroatië is het een feestdag en een zondag. Winkels gesloten, openbaar vervoer op zondagsdienst. Een kink in de kabel, waar we vanmorgen geen rekening mee hadden gehouden. We wilden namelijk met de bus naar Pula. Geen gedoe met parkeren en de kosten van een buskaartje zijn niet al te veel. 15 Kuna per persoon is net iets meer dan 2 euro. Echter konden we pas om 12:20u mee met deze bus, omdat we vanmorgen iets te rustig aan hadden gedaan was de eerste bus al lang en breed vertrokken.

Na het uitgebreide ontbijtbuffet hadden we dus tijd over. We zijn langs de kust nog wat zuidelijker gewandeld en kwamen op de grote camping van Medulin uit. Hier lag nog een geocache dus die hebben we toen maar even opgepikt. Daarna via de voetbalvelden terug naar het hotel. Er was een toernooi aan de gang, waar ook hier de ouders fanatieker zijn dan de kinderen.

In het hotel hebben we nog even zitten niksen alvorens we met de bus meegingen. Leuk om met de bus door van die kleine plaatsjes te komen, waar deze maar precies doorheen kon. Af en toe was het steken en moesten andere auto’s terug rijden door de nauwe weggetjes. Na een ritje van een dikke 20 minuten stapten we precies voor het colosseum van Pula uit. Meteen maar even een rondje eromheen gewandeld. Indrukwekkend dit soort gebouwen van de eerste eeuw na Christus. Bij de geocache die we daar vonden waren we niet alleen. Een ander Nederlands koppel met hun kinderen, waren ook op zoek. We zijn ze nog 4 keer tegengekomen in Pula, want elke keer kwamen we ze weer tegen bij een andere cache. De caches brachten je meteen bij alle leuke plekjes van Pula. Het fort uit de 17de eeuw, De tempel van Augustus en de Boog van de Sergii. Tussendoor wandelen we door de leuke straatjes, waar alleen de souvenirwinkels en eetgelegenheden open waren. Na een paar uurtjes waren we uitgekeken en hebben we bij de Mcdonalds nog even een burgertje gescoord. Daarna eens uitzoeken waar de bus terug naar Medulin ging. Dit werd best vlot gevonden. Tijdens het wachten op de bus begon het wat te druppelen. Een voorteken voor wat we de komende week nog gaan krijgen? De busrit terug verliep weer prima en we stopten weer netjes voor ons hotel.

Helaas kreeg ik toen een migraine aanval, waardoor ik de rest van de dag op mijn bed heb doorgebracht. Het avondeten hebben we dus ook maar laten gaan en met een paar bakken thee en pinda’s hebben we er een echt studenten diner van gemaakt. Nu weer verder slapen, want morgen vervolgen we onze reis richting het noorden.

Comments are closed.