Cerkev sv. Primoza

Van Medulin naar Bled – Dag 11

Starting Location: Medulin

Final Destination: Bled

Afstand: 285 Kilometer.

Reistijd: 3 uur 45 minuten

Hotel: Garni Hotel Jadran

2 mei 2018 – Bled. We zijn vandaag weer een stukje noordelijker gereden. Vanuit Kroatië naar Slovenië. Maar eerst moesten we de grens weer over. Drukke controle vandaag en het heeft toch zeker wel een half uur tot drie kwartier geduurd alvorens we aan de beurt waren. Na de grens werden we aangehouden door een oudere man met een vel oranje hesje aan. Wij dachten de l#l te zijn. Maar hij wilde gewoon even een enquête afnemen van wat we allemaal hadden besteed. Nou voorruit dan maar. Ff snel wat ingevuld en snel weer verder.

Het eerste doel van vandaag werd al met een uur vertraging gehaald de Skocjan Caves. We konden nog precies op tijd met de groep van 11 uur mee. Perfecte timing. Eerst moesten we een stuk naar beneden lopen via het bos en kwamen toen pas bij de ingang. Het eerste stukje was een tunnel van handwerk maar daarna kwam echt het mooiste grotten complex wat ik ooit heb gezien. Gigantisch hoog en een prachtige ervaring. Ik heb wat fotootjes bijgevoegd, maar die komen toch niet over. Vooral het stuk dat de rivier door de grot heengaat vind ik geweldig. Stalactieten en stalagmieten kennen we wel, maar de grote van de kamers is overweldigend. Na deze afdaling moest er natuurlijk ook weer omhoog gegaan worden. Zwetend en puffend zijn we weer omhoog gewandeld waar we bij de auto nog even een broodje aten en wat dronken alvorens we even verderop een geocache hebben gedaan. De eerste Sloveense cache is ook weer binnen.

Daarna de snelweg weer opzoeken en richting Lamnik om het meest gefotografeerde kerkje van Slovenië eens op te zoeken. We hebben vandaag afgeweken van de planning. Na de drukte bij de grens was deze niet meer reëel. Het laatste stukje naar dat kerkje toe was echt door het binnenland en super stijl omhoog. Gelukkig zijn we maar weinig auto’s tegengekomen. Een prachtig gezicht was het. Het kerkje boven op een heuvel met de Alpen als achtergrond.

Na dit kerkelijke bezoek zijn we binnendoor naar Bled gereden. Jammer dat de weg opengebroken was. Maar voordat ik het wist stond ik midden tussen de kranen en ander werktuig. In Slovenië was het vandaag ook nog een feestdag dus werd er gelukkig niet gewerkt. Lekker doorgereden en zonder problemen onze weg kunnen vervolgen. In Bled aangekomen onze intrek genomen bij Hotel Jadran. Een typisch Karin hotel. Oud en na mijn mening toe aan een renovatie. Maar wel een balkon en prachtig uitzicht op het meer met aan de andere kant het kasteel. Jammer dat ze deze aan het restaureren zijn en dat er een gele hijskraan naast staat. Deze hebben we op de foto maar even weggepoetst. Morgen de omgeving maar eens verkennen mits het weer niet al te hard gaat omslaan.

Comments are closed.