Dag 15 Brønnøysund – Trondheim

4 augustus 2017. De dag van vandaag was eigenlijk voornamelijk auto rijden. 6 uur toeren door het Noorse land. Het eerste deel was lekker zonnig en rustig we moesten naar het pond van Vennesund naar Holm. John heeft het mannetje van het pondje even lekker op zijn geld laten wachten, omdat John even wat kleingeld uit wilde geven. Maar de 1 bif en 3 voksen mochten aan boord.

Het was gewoon warm op het pondje. Nog even relaxen en daarna kilometers maken. 371 kilometer moesten er vandaag afgelegd worden en daar doe je in Noorwegen ongeveer 6 uur over. Onderweg kom je dan veel vrijdagmiddag rijders tegen. Waarschijnlijk willen die nog helemaal niet naar huis. Met een kilometertje of 70, in plaats van 90, lekker iedereen ophouden en dan voornamelijk ons!!!

Lekker gaar kwamen we aan bij ons hotel in Trondheim. We zitten weer in de stad en dan is alles weer wat lastiger. Geen parkeerplaats bij het hotel en de opmerking, “Oh hebben jullie halfpension”, kwam ook weer voorbij. Vol verwachting klopt ons hart. Wat zullen we nou weer krijgen?

De auto konden we volgens de receptie het best parkeren bij het station. Altijd leuk als ze daar net een nieuw parkeersysteem willen proberen. Mooie Noorse bordjes en John en ik snappen daar natuurlijk weer geen hout van. Wij dachten dat het kenteken gescand is en dat we daarna deze moeten invoeren om te betalen. Zo komt het ongeveer uit de vertaal app. Toch maar even terug naar de receptie van het hotel. Krijg je daar een dame die niet eens een auto heeft dus ook niet echt een antwoord kan geven. “Terug en betalen voor hoelang je er staat”, was haar opmerking. Wij dus weer terug. Staat daar één of ander mannetje van de parkeerdienst met die automaat te rommelen. Hij probeert van alles, maar hij liep mopperend weg en de Noren om ons heen begonnen ineens allemaal een app te downloaden. Toch maar even geprobeerd. Ja, we kregen een kaartje. Die hebben we maar voor de raam gegooid. Klaar ermee…

Terug dachten wij via de achterdeur naar binnen te gaan, maar helaas ging die niet open. Ingrid zagen we zitten en die hebben we gevraagd om de deur van binnenuit open te doen. Ingrid op toer door het hotel. Het duurde even, maar uiteindelijk mochten we binnen.

Daarna zijn we even een Multi cache gaan doen over de bruggen die hier om het hotel liggen. Hartstikke leuk en wel fijn om even de benen te strekken. Bij het loggen mijn telefoon laten vallen. De sukkel die ik ben. Nu zit er een scheurtje in het glas.

Daarna was het verrassingsmenu van het hotel. Ravioli als voorgerecht, Heilbot met mosselsaus als hoofdgerecht en crème brûlée met aardbeien, frambozen en verkruimelde fudge na. Was dit keer goed en lekker.

Na het eten hebben we nog even een rondje Trondheim gedaan. We zijn eerst richting de Nidarosdom gewandeld. Daar was een fesitval aan de gang met Noorse zangers. Dus zijn we doorgelopen over de Elgeseterbrug en dan langs de Nidelva weer langzaam noordelijk. Over de gamle bybrua weer het oude centrum in en natuurlijk nog even een fotomomentje van de Bakklandet huizen.

Terug bij het hotel sloten we dag weer af om een tijd te plannen voor het ontbijt.

Comments are closed.