Dag 16 Trondheim

5 augustus 2017. Vanmorgen rustig aan gedaan en pas om half 9 naar het ontbijt. Na het ontbijt nog wat relaxen op de kamer om vervolgens richting het vliegveld te gaan om Natasja op te halen. Het vliegveld is een mooi klein vliegveld en het was daar ook heel relaxed. Voor Karin meteen top, want er was een Starbucks. Binnen de kortste keren stond Natasja voor onze neus. De spullen in de auto en richting Trondheim.

Hier zijn we meteen naar het Kristiansten Fortress gereden. Wel even verkeerd gereden, omdat de navigatie in een tunnel niet wil werken, maar uiteindelijk zijn we ook daar weer gekomen. Een uurtje gratis parkeren is meer als zat. Op de vesting had je prachtig uitzicht op de stad. Er werd aan de lopende band getrouwd dus het zal voor die mensen wel romantisch zijn. Met de auto hebben we daarna de afdaling naar ons hotel ingezet. Op het gemakje reden we de smalle straatjes naar beneden en we kwamen weer precies bij het centraal station uit waar we onze auto weer parkeerde.

Natasja heeft even ons hotel bewonderd waarna we haar met z’n alle naar haar hotel hebben gebracht. Even inchecken en daarna bij de Starbucks (Jawel nummer 2) een broodje doen met een lekkere Red Eye. Daarna zijn we het winkelcentrum ingeschoten wat tegenover de Starbucks lag. Hier hadden ze nog leuke shirtjes. Dus die heb ik maar twee aangeschaft, want wassen kost hier een flinke duit. Voor een paar sokken vragen ze 6 euro. Dat doen we dus niet! We hebben zelf de sokken maar even door een sopje gehaald en deze hangen nu te drogen bij het raam. Hopen dat ze morgen droog zijn.

Na het winkelen zijn we weer op ons gemak naar het oude centrum gelopen. Nu wat foto’s met daglicht van de oude houten huisjes aan de Nidelva. Hier heb ik ook nog even flink mijn kop gestoten. Zo hard dat ik niet eens kon blijven staat. De stuc van het beton af. Gelukkig viel het allemaal wel mee, maar moest toch even zitten. Na de huisjes zijn we de moderne stad ingegaan. Hier was één of andere food market. Allemaal eettentjes en druk dat het was. Ook hier nog even wat gewinkeld en daarna op het gemak richting station en haven waar een cruiseboot net vertrok. Hier hebben we meteen wat gedronken. Daar kregen we ook de ingeving dat het morgen weer zondag is en dat we vanaf morgen weer voor ons zelf moeten koken. Dus Rema 1000 here we come. Van alles ingekocht zodat we morgen kunnen eten.

Het eten in ons hotel was ook vanavond weer speciaal, maar wel heel lekker. Vooral het vlees. Een soort draadjes vlees. Het toetje was hetzelfde als gisteren en dat was prima. Het voorgerecht waren aardappelkroketjes met chips en een dipsaus.

Nu zitten we weer op onze kamer en het is alweer kwart voor tien. Nog even douchen en morgen verlaten we Trondheim weer. Nu gaan we met 5. Morgen weer verder….

Comments are closed.