Trollkirka - Elnesvagen

Dag 17 Trondheim – Åndalsnes

Starting Location: Trondheim, Noorwegen

Final Destination: Åndalsnes, Noorwegen

Afstand: 350km.

Reistijd: 6 uur

Hotel: Remmem Gard

6 augustus 2017. Een drukke dag vandaag. Maar op zondag kun je pas op zijn vroegst om 8 uur ontbijten. Dat deden we dan ook maar. Om 8 uur start klaar aan het ontbijt. Meteen weer wat lunch pakketjes voor onderweg in elkaar geknutseld. Daarna uitchecken en de auto ophalen bij het station. Deze helemaal vol gestouwd, want ook de spullen van Natasja moeten mee. Slaapzakken in de auto en ook nog eens met drieën achterin. De eerste stuk van de reis ging richting The Atlantic road. Daarvoor moesten we eerst richting Kristiansund en dan via de Atlanterhavstunnel onder stuk Noorse zee door. Met een diepte van 250 meter één van de diepste tunnels van Noorwegen. Jammer dat we daarna weer tol moesten betalen, maar dat is niet anders in Noorwegen.

Net na de middag hield het op met regenen en hebben we even gepauzeerd in het plaatsje Bruhagen. Even onze lunch opgegeten, benen streken en even snel een Geocache oppikken. Het is dat Karin scherp was, want John en ik hadden het al opgegeven.

Toen kwam daar naar mijn mening de meest overrated journey in the World. The Atlantic road is nog steeds niet zo spectaculair als men hier vind. Wel mooi hoor, maar onze deltawerken zijn veel interessanter. Het is een weg, omdat er eigenlijk een treinspoor van wilde maken en daar zijn ze mee gestopt. Na een paar bruggetjes hebben we even gestopt, want ja hier stonden ook nog een berg campers en andere wagens. Omhoog geklommen op een heuvel om daar eigenlijk niets te kunnen zien van die bijzondere weg. Terug bij de auto was Natasja haar telefoon kwijt. Dus weer met zijn allen omhoog om de telefoon te zoeken. Ingrid vond hem gelukkig. De tweede stop was bij de Storseisundbrua. De bekendste van de bruggen. Hier hebben we nog even lekker een rondje gewandeld en natuurlijk even een ….. cache gedaan.

Daarna was het nog een uur verder naar iets bijzonders. De Trollkirka. Een waterval in een grot. Hiervoor moesten we nog wel eerst een flink stuk omhoog over een heel gezellig Noors keienpad. De zweetdruppeltjes konden we op een gegeven moment niet meer tellen maar toen we eenmaal was de vermoeidheid weer snel vergeten. We stonden voor de eerst grotingang en er kwam een flinke stoet mensen uit de tunnel. Voor ons het teken om de jassen aan te trekken en de zaklampen aan te zetten en de tunnel in te gaan. Het was er spekglad, maar wel een gave toer, door de 70 meter lange grot. Aan het eind van de tunnel viel er een waterval naar beneden. Tijd voor de fotosessie ook al was dit niet al te makkelijk. Nog even verder omhoog was een tweede tunnel. Hiervoor moest je met een trap naar beneden. Ook hier weer een waterval. Daarna was het weer terug naar de auto via de lange 3 kilometer tellende afdaling.

Daarna moesten we nog ander half uur rijden naar ons nieuwe onderkomen. Remmem Gard waar we nu zijn is 200 jaar oud. Alles is schots en scheef, maar in eerste instantie ziet het er allemaal wel leuk uit. Morgen verder op verkenning in het Romsdal. Nu hopen op mooi weer, want helaas hebben bij aankomst het zonnetje niet meer gezien.

Comments are closed.