Trollstigen - Romsdal

Dag 18 Åndalsnes

Starting Location: Åndalsnes, Noorwegen

Final Destination: Åndalsnes, Noorwegen

Hotel: Remmem Gard

7 augustus 2017 – Andalsnes. De weervoorspellingen waren niet zo goed voor vandaag. We konden dus eens lekker uitslapen. Om 10 uur ben ik dus uit mijn oude bedje gerold en heb daarna met de andere langslaper John ontbeten. De rest was al een beetje aan het rondspringen. Ingrid en Natasja hebben de boel al een beetje verkend en Karin was lekker aan het ontwaken op haar gemak.

Rond een uur of elf zijn we noordelijk het Romsdal ingereden en bij de Trollstige omhoog gegaan. Via de elf haarspedbochten sta je zo bij Trollstigheim. Het uitkijkplatform waarvandaan er een mooi uitzicht is op de weg en de watervallen zoals Stigfossen. De plateaus zijn met een mooi wandelpad met elkaar verbonden. Iets wat er de laatste keer toen ik Noorwegen was nog niet was. Jammer van de bewolking, maar langzaam aan werd het steeds helderder. Mooie plaatjes geschoten en even later even door de souvenirwinkel en daarna een eindje verder, weg van alle drukte, nog even een Geocache gedaan. Daarna doorgelopen naar een waterval. Hier een uurtje lekker rondgehangen en toen weer terug naar de auto om weer de afdaling te beginnen. Op de terugweg nog enkele stops gemaakt, om daarna even boodschappen te doen bij de Rema 1000 in Åndalsnes. Taco’s en Barbecue staan de komende dagen op het programma. Maar toen we de winkel uitliepen was het ineens zwaar bewolkt en donker. De regen viel er soms flink uit. Dus vanavond geen barbecue.

Bij thuiskomst zijn John en ik nog even een stukje gaan wandelen achter de Remmem Gard. Goed plan alleen als je dan 2 kilometer van het huisje bent en het begint weer te regenen dan heb je natuurlijk een heerlijk nat pak en soppende schoentjes. We hebben nog even geschuild in een hutje, maar op een gegeven moment zagen we zelfs de bergen niet meer. Dan toch maar door de regen naar het huisje. Sokjes, schoenen en broek drogen en niet veel later had Ingrid samen met Natasja de Taco’s voor elkaar. Aanvallen dus.

Vanavond is het lees en telefoon avond. Lekker niets. Geen TV, geen radio en de wifi is zo traag dat ik 2 uur bezig ben om 6 foto’s te uploaden. Morgen hopen we op beter weer.

Comments are closed.