little Venice Bamberg

Dag 2 Bamberg

Starting Location: Adelsdorf, Duitsland

Final Destination: Bamberg, Duitsland

Afstand: 35 km.

Reistijd: 0,5 uur

Hotel: Ringhotel Landhotel ***S 3Kronen

23 april 2018 – Adelsdorf. Vandaag zijn we naar de stad gegaan waar Piet is opgegroeid. Namelijk (Piet) Bamberg(en):-). Op het programma stond eigenlijk Rothenburg ob der tauber, maar omdat het weer vandaag een beetje onbetrouwbaar was hebben we gekozen om iets dichterbij het hotel te gaan doen.

Zoals voorspeld waren we al lekker vroeg wakker door de kerkklok die om precies 6 uur zijn prachtige klanken ten gehore bracht. De Domtoren had deze week nog een leuk deuntje van Avicii, maar dat was er helaas hier niet bij.

Het ontbijt was voortreffelijk en we gingen dan ook met een goed gevulde maag op stap. Onze auto was de afgelopen nacht geel geworden van het stuifmeel, dus de ramen moesten eerst even schoongemaakt worden alvorens we er doorheen konden kijken. Toen was het de navi aan en richting Bamberg. Onderweg nog even een d tour gemaakt omdat de weg open lag.

Aangekomen in Bamberg was het makkelijk om de auto bij het toeristen bureau te parkeren in de parkeergarage. Trapje op en we waren meteen in de Altstadt. De zon scheen en toen we even moesten kijken waar we heen moesten werd het al donkerder. Binnen het half uur gingen de hemelpoorten open. Dus eerst maar eens een bakkie koffie en voor Karin een thee.
Na een half uurtje was de meeste regen wel weer gevallen en begonnen we aan een Geocache die door het dorpje heen liep. Een cache met heel veel Duits en alles liep gesmeerd totdat we de final moesten berekenen. Jammer dat we de cache niet konden vinden, maar we hadden wel een mooie route langs allemaal leuke straatjes, pleintje en bezienswaardigheden gehad. Bij het Michael klooster hebben we toen ook maar eens de mini drone geprobeerd. Eerst kalibreren voordat we hem echt konden proberen. Jammer dat de accu niet zo lang meegaat. Daarna zijn we op ons gemak terug gewandeld naar de Altstadt om daar nog een webcamcache te doen. Langs little Venice de brug over om zo de nieuwer kant van de stad te bekijken met winkelstraten e.d. Nog één cache bij een brug en dan langzaam richting de auto. Een dagje Bamberg was leuk.

Rond 4 uur waren we weer bij ons hotel. Een paar biertjes erin en daarna aanschuiven voor het avondeten. Nu liggen we weer lekker uit te buiken op onze hotelkamer. KPN ITV op en lekker nog wat tv kijken op de smartphone. Morgenvroeg weer vroeg op om weer verder te reizen richting Wenen.

Comments are closed.