fahler wasserfalle

Dag 2 Fahl

Starting Location: Fahl, Duitsland

Final Destination: Fahl, Duitsland

Hotel: Hotel Lawine

18 maart 2019 – Fahl. Nadat ik gisteren om 20:15u was omgevallen en volgens Karin wat bomen had gekapt moesten we vanmorgen toch nog een beetje haasten om op tijd bij het ontbijt te zijn. De enigste gasten van hotel Lawine stonden pas na 9:00u in de ontbijtzaal die ook weer net als gisteren volledig voor hun privé was. Het was ruhrtag vandaag. Dit begrepen we van de dame die het ontbijt begeleiden, de kamers poetsten en de cheffin belde om te vragen waar onze Schwarzwaldkarte waren. Het restaurant was dus gesloten en we konden dus ook hier vanavond ook niet gebruik maken van ons halfpension. Een beetje raar vind ik dit dan weer wel. We moesten vanavond maar naar Landgasthaus Kurz gaan, om daar wat te eten. Zat dan niet in het halfpension in en de cheffin gaat dit met ons verrekenen???

Na het ontbijt keken we eens naar buiten. De Feldberg lag volledig in de wolken en deze goed weer skiërs hadden toen snel besloten om de wandelschoenen maar eens aan te trekken en de omgeving te bezichtigen. Eerst zijn we naar de Rothausbahn gewandeld. De skilift op het laagste punt van het Feldberg skigebied. was maar 400 meter van het hotel echter langs een drukke weg of via een stijl kiezelpad. Niet iets om met skischoenen te doen. Morgen dus maar met de auto daarheen. Op de parkeerplaats stond 1 auto, dus dat gaat morgen ook wel lukken.

Vanaf de skiliften zijn we terug gewandeld en omhoog richting de Fahler Wasserfall. Hier hebben we wat foto’s gemaakt, gezocht naar een geocache (niet gevonden) en later in het zonnetje terug gewandeld naar het hotel, waar we ons middag broodje opgegeten hebben. ‘s Middags zijn we via de Feldberg en de Lidl in Bärental richting Grafenhausen gereden. Tijd voor een Geocache ronde van 35 stuks. Wat een prachtige ronde hebben we gelopen en op één na alle caches kunnen vinden. Onderweg hadden we elke 10 minuten ander weer. Lekkere zon, hagel, regen en een paar keer een vette sneeuwbui. Aan het einde van de wandeltour hadden we toch al weer 15 kilometer gewandeld en was het alweer dik 18:00u. Tijd om terug te gaan naar Todtnau voor het avondeten.

Terug richting Todtnau hadden we ook weer een heel afwisselend weer patroon, maar bij Kurz aangekomen werden we hartelijk verwelkomt door een grote hond. Volgens de eigenaressen komt ie naar elke gast toe om even goedendag te zeggen. Ook hier weer waren we de enigste en hebben we heerlijk gegeten. Een bakkie koffie als nagerecht en daarna terug naar het donkere hotel enkele kilometers verder richting Feldberg. Heel apart als je zelf de deur moet openen en er verder niemand is. Kunnen we ook niemand ten lasten zijn en wij storen ons verder aan niemand. Eigenlijk best wel perfect. Morgen weer verder. Nu eerst de voetjes de lucht in en lekker even niets doen.

Comments are closed.