Dag 2 Neuglasshütten Geocachen

Starting Location: Neuglasshütten, Duitsland

Final Destination: Neuglasshütten, Duitsland

Hotel: Hotel-Pension Kräutle

28 december 2017 – Neuglasshütten. Nadat we gisteren vroeg onder wol waren gegaan, waren we vanmorgen ook weer vroeg wakker. Lekker langzaam wakker worden alvorens we toch wel 10 meter moesten wandelen naar het ontbijt. Toch apart dat het ontbijt voor onze deur staat uitgestald en we daar bijna niets van meekrijgen. Tijdens het ontbijt zagen we dat het weer er niet beter op was geworden. Wat gaan we vandaag dan doen? We besloten om de Geocache wandeling te gaan maken. De eerste cache lag namelijk bij de bushalte en liep dan rond om de Drehkopf (1197m.) We kregen het pad naar cache nummer 2 maar niet gevonden en zijn na cache nummer 1 maar terug gelopen naar ons hotel, om onze ski’s te laten afstellen.

Het heeft de hele nacht gesneeuwd en onze auto was vanmorgen moeilijk te herkennen. We moesten dus eerst even de auto uitgegraven, de ski’s inladen en zijn toen richting Altglasshütten gereden. Een beetje glijdend naar beneden over de besneeuwde wegen. Karin vond het spannend, maar uiteindelijk ging het allemaal prima naar beneden! In het dorp moesten we nog even flink zoeken naar de ski verhuur. Na een tijdje rondrijden en wat draaien en steken uiteindelijk gevonden. Alleen parkeren is best een probleem als overal flinke hopen sneeuw liggen. Dan maar even achter een paar Duitsers. Toevallig kwam 1 van 2 net naar buiten en hadden we een plekje. De ski’s waren binnen enkele minuten afgesteld en helemaal gratis. Prima service dus. Skiën kunnen we dus ook al. Nog even tanken bij de Shell. Super E10, ik kwam er later pas achter dat deze ook in onze Ford kan. Daarna weer omhoog naar ons hotel. Dit was een stukje lastiger, zeker als je dan tegenliggers tegenkomt. Weinig toeren en heel langzaam de koppeling op laten komen. Uiteindelijk zijn we netjes bij het hotel aangekomen.

Via de trage internet verbinding die een stuk sneller overdag is kunnen we vinden dat de geocache tour via een ander pad starten in de winter. Dus daar zijn we maar eens heen gewandeld. Wandelend naar de start van de tour zie je dan een Nederlander niet omhoog komen met zijn auto. Veel te veel gas en de wieltjes maar draaien zonder een meter van zijn plek te komen. De wachtende Duitsers zullen wel denken. Gelukkig had hij 2 kinderen en een vrouw bij die hem alsnog omhoog konden duwen alvorens de draaiende wieltjes grip kregen. Succes met de verdere wandeling, want pa zal niet meer stoppen. Uiteindelijk konden we omhoog richting cache nummer twee. Het pas was aardig goed te belopen, maar de caches vinden was toch een stuk lastiger. Door de berg nieuwe sneeuw moesten we af en toe lang zoeken. Af en toe tot de knieën en soms tot aan mijn kruis in de sneeuw wegzakkend. Vanaf cache 5 kregen we in de gaten dat we gevolgd werden door 2 andere cachers met hun hond. Wij maakte dus het zoekspoor voor hun. Lekker makkelijk! Af en toe een kort gesprekje en dan toch weer snel naar de volgende. Bij cache 11 hadden we toch echt een probleem. De cache liet zich echt niet zomaar vinden. Dus samen met deze cachers uit Kleve en hun hond Lucy gezocht. Na een goede 20 minuten hadden we dan eindelijk ook de laatste van de serie gevonden. Een mooie ronde hebben we gelopen, maar van door de sneeuw ploeteren wordt je toch wel moe. De Bonus berekenen we later op onze kamer, maar dat was blijkbaar niet zo slim. De bonus ligt namelijk ergens halverwege de berg. Misschien komt het er nog van deze week, maar dat lees je dan later.

Vanavond hebben we lekker in ons hotel gegeten. Ik zuurkool en Karin Spaghetti. Als voorgerecht één of andere Schweine soep en na een pannenkoek met appelmoes? Best lekker. Nu uitbuiken op onze kamer. Bloggen en darten kijken.

Foto’s kun je vinden op Karin’s Facebook.

Tot morgen.

Comments are closed.