Oldenburg Geotour

Dag 2 Oldenburg

30 mei 2019 Oldenburg – De wekker was gisteren al gezet, maar ‘s morgens ook net zo snel weer uitgezet. Dus waren we vanmorgen al iets later dan gepland. Gordijntje open en jammer maar helaas het regende flink. Gelukkig maar voor korte duur volgens de buienradar. Aankleden en richting ontbijt. 

Geen gigantisch ontbijt buffet, maar gewoon een bordje met beleg en een mandje met diverse broodjes. Als we nog zoetigheid wilde dan konden we dat pakken. Bakkie koffie erbij. Prima zo en meer dan genoeg.

Tijdens het ontbijt kreeg ik via messenger netjes een berichtje terug dat de fietsenverhuur in heel Oldenburg gesloten waren. Eigenlijk was alles in Oldenburg vandaag gesloten. Dat is dus niet zo handig als we de Geotour wilde gaan fietsen. Dan toch maar met de auto. Eerst de caches die verder van Oldenburg verstopt lagen gaan opzoeken.

De eerste cache werd in de navigatie gezet en wij op pad. Bij een bos aangekomen de auto geparkeerd en toen ik de GPS inspecteerde zag ik geen cache! Bleek ik een verkeerd nummertje ingevoerd te hebben. Hup terug in de auto en nog een keer proberen. Nu kwamen we wel op de juiste plaats uit. Via een hotseknotse weg naar de cacheplaats. Het leek wel of in een achtbaan zaten. De eerste cache was niet moeilijk. Zandloper omdraaien en wachten totdat we een code zagen. Deze invoeren en jawel nummer 1 was binnen.

Op naar nummer 2. Daar aangekomen was het er toch een partijtje druk. Parkeren mocht ook al niet bij een bouwmarkt, want daar werden we vakkundig door een iemand weg gestuurd. Toch de auto geparkeerd en richting cache nummer 2. Deze lag op het oude vliegveld van Oldenburg. Bleek er een vlooienmarkt aan de gang. Dat verklaarde de drukte. De cache toch nog even geprobeerd, maar er gebeurde niets. Het was een zonnecollector die de cache moest openen. Helaas geen zon en met een zaklamp erbij gebeurde er ook niets. Met zoveel mensen hadden wij het ook wel snel gezien. “Weg hier en op naar de volgende”, riep Karin.

Nummer 3 bevond zich midden in de bossen. Lekker rustig en het was geen probleem om deze op te lossen. Daarna was op naar een mini multi. Geweldig mooi gerenoveerde barakken uit de tweede wereldoorlog en als toetje een mooi in elkaar gezetten escape room. Echter na 1,5 uur puzzelen kwamen we er niet uit en zijn toen maar doorgegaan.

Nummer 5 was weer makkelijk. Anderhalve liter water door de cache heen laten stromen om zo een wiel aan te sturen die de cijfers van het slot lieten zien.

Als laatste hebben we een cache in een stadspark gedaan. Vlammetje erbij en er werd een code getoond. 

Na deze 6 caches keek Karin op haar horloge. Het was al half 3 en waren nog maar net op de helft. Eerlijk gezegd waren we er ook wel een beetje klaar mee en de conclusie was al wel dat we het niet gingen halen om alle 12 caches in deze reeks te gaan afmaken. Jammer want ze zijn we heel erg mooi gemaakt. Sommige duren alleen veel langer dan ik had verwacht. Ook is het maar goed dat we niet zijn gaan fietsen, want dan had het nog veel langer geduurd. Helaas maken we de complete Oldenburger Geotour dus niet af. Maar de caches die we hebben gedaan verdienen eigenlijk allemaal een favorite point.

Vanavond hebben we weer heerlijk gegeten in het restaurant van het hotel. Daarna nog een korte wandeling en nu liggen we alweer languit op ons bed. Lekker niets doen.

Morgen reizen we weer naar Nederland. In Groningen blijven we dan weer twee nachten. En ook daar staan weer twee mooie stadscaches op het programma.

Comments are closed.