prater biergarten

Dag 3 Adelsdorf – Wenen

Starting Location: Adelsdorf, Duitsland

Final Destination: Wenen, Oostenrijk

Afstand: 532 km.

Reistijd: 5 uur

Hotel: Ibis Styles Wien City

24 april 2018 – Wenen. Vanochtend weer heerlijk om 6 uur gewekt door onze buurman. Die 50 meter hoge kerktoren zoals jullie ongetwijfeld nog weten. Een voordeel als je nog een dikke 500 kilometer moet rijden, want dan ben je lekker op tijd klaar met ontbijten en inpakken. De reis naar wenen verliep prima. Er stonden wel enkele flinke politie controles vanuit Oostenrijk en er naar toe. Gelukkig mochten wij gewoon door zonder te stoppen. Bij het laatste pompstation in Duitsland hebben we nog even getankt en meteen de vignetten voor Oostenrijk en Slovenië gekocht. Dat we er voor Slovenië ook één nodig hadden wist ik pas sinds gisteren. Maar gelukkig verkochten ze deze ook hier en nu mogen we zelfs een maand lang door Slovenië crossen.

Door naar Wenen. Lekker rustig op de snelweg bij de hoofdstad van Oostenrijk bedacht onze navi dat het via de S33 veel gemakkelijker was. Zo kwamen we meteen aan de noordkant van Wenen de stad binnen en stonden we binnen enkele minuten voor het hotel. Auto even op het laden lossen perron en inchecken. We hebben weer een leuke fleurige kamer. Bloemetjes op de vloerbedekking en een grote frisse kamer. Met airco, die we morgen mooi kunnen gebruiken als het hier tegen de 30 graden aan gaat worden. De auto staat in het hotel in een parkeergarage met autolift. Dat vond ik wel mooi om mee te maken alleen Karin had het er niet op. Het parkeervak kan ook nog omhoog en naar beneden. Hopenlijk kunnen we van de week weg en hangt ie niet tegen het plafond.

Om 3 uur zijn we op ons gemakje maar naar het dichtstbijzijnde station gewandeld om daar de vienna city card te kopen. 3 dagen onbeperkt reizen met het openbaar vervoer. Meteen de metro in en we zijn toen richting Prater gegaan. Daar is het even anders dan dat ik me herinner. Het is een compleet pretpark geworden. Maar het al oude reuzenrad staat er nog steeds. Hier hebben we ook maar meteen gegeten en een paar lekkere biertjes gedronken. Na het eten zijn we naar Sloss Schönbrun gegaan. Heerlijk rustig daar. Veel mensen die daar joggen, maar de massa’s toeristen waren al allemaal weg. Het slot was al dicht, maar daar komen we nog voor terug. We hebben heerlijk door de tuinen gewandeld en wat fotootjes genomen.

Toen de beentjes moe werden zijn we met de metro terug gegaan naar het hotel. Jammer dat de metro dan niet stopt bij het dichtstbijzijnde station? Dus nog even de een extra stukje wandelen door het drukke Wenen. Toen we eindelijk de kamer op konden was het daar heerlijk fris. We hadden bij vertrek namelijk de airco aangezet. Maar goed ook, want op de gangen was het af te pikken. Morgen eens verder kijken in deze tot nu toe leuke stad.

Comments are closed.