Feldberg Ski Crash

Dag 3 Fahl

Starting Location: Fahl, Duitsland

Final Destination: Fahl, Duitsland

Hotel: Hotel Lawine

19 maart 2019 – Fahl. Vandaag was het de eerste dag van de zomerse periode in het zwarte woud. De komende week verwachten ze tot aan 12 graden boven op de Feldberg. Dus het plan was snel gemaakt. Wilde we nog gaan skiën dan moest het vandaag en eventueel morgen. Na het ontbijt was het op naar Todtnau om daar ski’s te huren. Aangekomen in het centrum van Todtnau liepen we de Sport 2000 binnen. Echter verhuurde ze hier geen ski’s. We moesten buiten het dorp zijn enkele kilometers verder. Dus hup weer in de auto en het dorp uit. Bij de verhuurlokatie aangekomen eerst nog even verkeerd gereden. Stonden we op een bedrijven terrein. Dit kon niet goed zijn. Afslagje gemist. Even later stonden we dan bij de verhuur. Hier werden meer mountainbikes verhuurd dan ski’s. Even meten, instellen en betalen en nu kunnen we tot donderdag skiën. Vanuit Todtnau was het weer de berg omhoog. Langs ons hotel en parkeren op de parkeerplaats waar gisteren maar 1 auto stond geparkeerd. Vandaag was het al iets drukker, maar als er 15 stonden dan was het veel.

De skischoenen aan, ski’s uit de auto en lopen naar de lift. Wat een heerlijke dag was het om te skiën. Lekker in het zonnetje en de temperatuur bovenop de berg net boven nul. We hebben flink wat meters gemaakt en rond 12:00 uur even lekker op de berg wat gedronken. Rond een uur of half 2 was het beste van de piste er wel af. De zon doet teveel zijn best en de sneeuw werd pap. Lekker terug naar de auto en terug naar het hotel. Zonder mijn voet op het gas te hoeven zetten haalde we de parkeerplaats voor het hotel.

Nadat we omgekleed waren zijn we terug gereden naar Todtnau. Even lekker door de straatjes gewandeld in het zonnetje. Echter toen we alle 4 de winkels hadden gezien waren we hier ook wel weer klaar. Wat nu dan? We zijn terug gereden richting hotel en vlak voor Fahl hebben we Geocache gezocht die we vorig jaar in de diepe sneeuw niet konden vinden.

Terug in het hotel hebben we de Netflix serie over de Formule 1 gekeken. Lekker met een biertje en wat nootjes. Om half zes zijn we maar weer eens gaan zitten in het restaurant om het avondeten te nuttigen. Daar werd ik voordat de eerste gang er was even gedoucht door een halve liter bier. Alles zeiknat. Broek, vest, schoenen en sokken. Ik moet eerlijk bekennen dat ik nog nooit zo nat ben geworden van een oudere mevrouw. Snel terug naar de kamer voor verse kleding. De kleren liggen nu in de wasmachine van het hotel en de oudere mevrouw schaamde zich diep.

Het eten was weer heerlijk. Langs ons zaten nog 3 mensen. Nieuwe gasten die voor opnames van één of andere film hier zijn. Ze waren druk bezig over het script van de film en dat ze morgen weer opnames hadden ergens in de bossen. Wij dachten beide dat deze film waarschijnlijk niet tot een Oscar gaat lijden. Maar wie weet hebben we het verkeerd en hebben we zojuist zitten eten met de nieuwe supersterren van de toekomst.

De avond verder vullen met douchen en niets doen. De wandeling van gisteren en het skiën van vandaag heeft ons redelijk gesloopt. Of misschien is het toch het bier, wat we al vanaf vanmiddag al aan het proeven zijn. Al met al weer een heerlijke dag. Morgen nog een paar heerlijke afdalingen op de Feldberg. Toch vind ik het raar dat we 500 meter van de skipiste zitten en het bij ons hotel wel voorjaar lijkt.

Comments are closed.