Dag 3 Menzenschwand Skiën

Starting Location: Neuglasshütten, Duitsland

Final Destination: Neuglasshütten, Duitsland

Hotel: Hotel-Pension Kräutle

29 december 2017 – Neuglasshütten. Om 6 uur wakker met het zweet op mijn rug. Wat zijn die heerlijk Duitse donzen dekbedjes toch lekker warm en wat zijn die kussen …. “Drie keer 0!!!”, volgens Karin. We waren dus lekker vroeg wakker. Fijn want deze ochtend zou de zon gaan schijnen en dat merk je hier pas later, omdat we hier omringt worden door bergen. Dus vandaag hadden we het plan opgepakt om de ski’s onder te binden.

Na het ontbijt hadden we de skischoenen aangetrokken, de ski’s en stokken gepakt en naar de bushalte gelopen. Omdat we langer dan 2 dagen verblijven hebben we een hoog Schwarzwald kaart gekregen. Gratis met de bus en elke dag een gratis skikaart. Ook kunnen we in Titisee naar het zwemparadijs. Dat gaan we binnenkort ook nog maar eens proberen.

We stonden daar 10 minuten voordat de bus zou komen met nog een ander stel te wachten. Te wachten en nogmaals te wachten. Na een half uur hebben we het maar opgegeven en zijn we terug gegaan naar het hotel. Dan toch maar de auto uitgraven en richting Feldberg. Tijdens de rit naar het dal werd al snel duidelijk waarom de bus niet kwam. Het hele dal stond vol met auto’s die allemaal van de zon stonden te genieten in een hele lange rij. Denk dat alle Duitsers naar het weerbericht hebben geluisterd en vandaag nog een keer in het zonnetje wilde skiën. Geen zin in deze polonaise zijn we maar weer terug gereden. Even gekeken wat we dan konden gaan doen? We hebben toen een mooie rit richting Menzenschwand gevonden waar ook een skipiste was met diverse pistes. Bijkomend voordeel was dat het de andere kant op was. Dus geen file. Er waren er meer die hierheen waren gekomen. De parkeerplaats stond propvol en gelukkig stonden we net op een plekje waar iemand ging inladen. Even wachten dus alvorens wij redelijk snel onze spullen konden pakken en richting de skilift konden.

Het was weer even wennen aan de sleepliften. Zo ook voor Karin. De krampjes schoten er ook snel in. Eerst maar eens enkele keren de familieabfahrt gedaan en daarna het hogere gedeelte van de pistes opgezocht. Het bovenste deel lag in de zon en daar was het dan ook lekker druk. Na een paar uurtjes zijn we weer op ons gemak richting auto gegaan, want ze verwachten vanaf 3 uur weer sneeuw en de weg erna toe was er één met een flinke berg. De zon was ook alweer achter de wolken verdwenen. Dus gevaarlijke situaties gaan we niet opzoeken. We hebben vakantie.

Bij ons dorp nog even naar de Lidl. Bier, Cola en pom-beren. De eerste levensbehoefte voor de middag. Daarna lekker niets gedaan. Een beetje lezen, darts kijken en eens kijken wat we morgen gaan doen. Morgen verwacht ik een echte relax dag. Ze verwachten namelijk de hele nacht sneeuw die morgen overgaat in regen en wat de hele dag aan zou gaan houden. Maar ook dat zien we morgen wel weer. Misschien morgen dus een korte blog.

Zojuist hebben we gebarbecued. Jawel buiten een meter sneeuw en dan barbecueën. Gelukkig werd dit voor ons gedaan en mochten wij het alleen opeten en dat lukt ons wel.

Nu is staat het darten aan Barneveld tegen van Gerwen, met Duits commentaar. Karin geniet van haar fles wijn en ik van een ijskoude cola. De wind giert langs de hotel kamer. Een soort sneeuwstorm, maar wij blijven lekker binnen. Alvast welterusten en tot morgen.

Comments are closed.