Schönenberg Geocaching

Dag 4 Fahl

Starting Location: Fahl, Duitsland

Final Destination: Fahl, Duitsland

Hotel: Hotel Lawine

20 maart 2019 – Fahl. Dag 4 alweer en het voorjaar is nu echt aangebroken. Het is dus een halve dag skiën en de andere helft voornamelijk geocachen. Zo ook vandaag. Lekker vroeg op om te ontbijten en daarna de ski’s in de auto te laden. 500 meter te rijden en dan hop de lift in. Vannacht was het -5 en er moest zelfs nog even gekrabd worden. De zon was vandaag de hele dag aanwezig. Heerlijk hebben we kunnen skiën op de brede pistes van Seebuckt. Dit is het hogere gelegen gedeelte. En ik moet bekennen dat Karin echt de smaak te pakken heeft. Ik moet soms echt gas geven om haar weer in te halen. Rode pistes daar draait ze haar hand niet meer voor om. Pas na 2 uur maakte ze de opmerking, “Dit is een rode piste hoor!”. We waren er al diverse keren van af gedaald. Met dit mooie weer loopt de piste kwaliteit dan ook hard achteruit. Rond 13:00u wordt het echt pap. We drinken dan nog wat op de pisten en maken dan onze laatste afdaling terug naar de auto. Dit lager gelegen stuk is dan echt slecht, maar daar hoeven we dan ook maar 1 keer overheen. Nog even de spullen in laden om ze een dikke minuut later weer uit te auto laden en in de skiberging van het hotel te zetten.

Na ons wat opgefrist te hebben en omgekleed zijn we naar Schönenberg gereden. Tijd om nog een leuke middag te hebben met enkele Geocaches. Een rondje van ongeveer 6 kilometer. En ja hoor, de jas was veel te dik en we liepen vol in het zonnetje in ons T-shirt. Niet de hele ronden hoor, want toen we in het bos kwamen werd het toch wel heel fris. De caches waren uitdagend. Berg klimmen en boomklimmen. Helaas de bonus en 1 tradi niet kunnen vinden. Maar een hele leuke middag besteding met prachtig weer. Tijd om terug te gaan naar het hotel.

Bij het hotel aangekomen was het ineens druk. Er stonden wel 7 auto’s op het parkeerterrein en in het restaurant zat niemand. Dat moeten dus wel nieuwe gasten zijn. Voordat we aan tafel gingen nog even geïnformeerd hoe het met mijn kleren stond. “Oh die sind vertich.” De Cheffin zou ze na het eten aan mij meegeven. Echter na het eten stond mevrouw de cheffin al met haar jas en tas gereed om de zaak te verlaten. Dus nog even snel aangesproken. Nu heb ik weer vers ruikende kleren in mijn kast hangen. Tijd om de dag maar weer eens af te sluiten. Morgen nog een half dagje skiën, want het wordt nog warmer.

Comments are closed.