Dag 4 Freiburg

Starting Location: Neuglasshütten, Duitsland

Final Destination: Neuglasshütten, Duitsland

Hotel: Hotel-Pension Kräutle

30 december 2017 – Neuglasshütten. Het weer in Neuglasshütten was vandaag niet zo moeilijk te voorspellen. Het was van een beetje regen tot aan heel veel regen. Dus lekker rustig aan deze ochtend. Geen wintersporten op het programma, maar wat dan wel? De auto weer sneeuwvrij gemaakt en toen zijn we naar Freiburg gereden. De auto in een parkeergarage en eens de oude stad verkennen. In Freiburg was het droog en met 11 graden liepen we er al snel bezweet bij. De stad zelf is wel leuk, maar op deze natte zaterdag hadden meer mensen hetzelfde plan opgepakt. Waarschijnlijk moesten ze nog inkopen doen voor de jaarwisseling. Het was dus best druk. Gelukkig waren we mooi op tijd, want op de terugweg stonden de auto’s in een lange rij te wachten om de parkeergarage binnen te mogen.

We begonnen op het plein bij de Munster kerk. Karin wilde even binnen kijken en een kaarsje branden. Daarna even door de stad gestruind. Natuurlijk ook een Geocache opgepikt. Nou het was niet even oppikken en het was dus nog even goed zoeken. Uiteindelijk liet de cache zich vinden bovenaan een nep waterval. Tijd voor een bakje koffie bij de Starbucks. Karin blij en daar vond ze ook nog een mok waar ze al geruime tijd naar opzoek was. Bij het toilet weer wat nieuws gezien. Hier kon je alleen binnen met een code, die je kon vinden op de kassabon. Bij de Starbucks hebben we meteen wifi, want bijna overal ter wereld hebben we wel een vestiging bezocht. Nog even wat internetten op de telefoon om wat outdoorwinkels te vinden. Deze gevonden en bezocht. Bij Jack Wolfskin was het 25 graden binnen, dus daar hielden we het niet lang vol. Een paar mooie schoenen, maar niet in mijn maat. Daar nog wel een rare verkoper gezien die lekker over zijn tepeltjes stond te wrijven voor de spiegel. Koekert! Daarna nog even naar Breuninger, maar ook daar alleen maar veel te heet dus terug naar buiten en nog even over de markt om een heerlijke Duitse worst met brood te bestellen en daarna op het gemakje terug richting auto te wandelen.

Vanaf een droog Freiburg werd het steeds weer natter en natter toen we de weg weer omhoog namen richting Titisee. We hadden al een tas met handdoeken en zwemkleding meegenomen om ook eens te kijken bij Badenparadise Schwarzwald. Maar ook dat hadden meer mensen met dit slechte weer bedacht. De parkeerplaats stond vol en daar stonden de autootjes weer in een lange rij. Niet dus!!! Daar hadden wij geen zin in. Rechtsomkeert en richting hotel. Lekker niets doen en plannen maken voor morgen. 12 graden wordt voorspeld. Een mooie dag om richting Zwitserland te gaan. De Rijnwatervallen in Schaffhausen lijkt ons wel wat.

Vanavond hadden we voor de eerste keer deze week niet zo lekker gegeten. Een rollade die zo droog was dat we de halve liter bier nodig hadden om het vlees weg te spoelen. Geen succes dus. Maar de soep en de snaps als dessert waren wel lekker. Nog even gezellig zitten kletsen alvorens we door een soort van waterval terug moesten naar onze kamer. Het regende zo hard, dat we maar even hebben gewacht. Uiteindelijk er toch maar doorheen en dan is de platgereden sneeuw puur ijs geworden. Slippend en glijdend uiteindelijk ons hotel gevonden en nu is het weer het darten kijken.

Tot morgen.

Comments are closed.