Prinsentuin Groningen

Dag 4 Groningen

1 juni 2019 – Groningen Wat een nacht afgelopen nacht. Blijkbaar hadden we een defecte airco. Er kwam alleen een beetje wind uit en omdat het zo heet bleef op de kamer hadden we het raam maar open gezet. Niet handig als recht langs de rondweg (N7) van Groningen zit. Dus om 4 uur vannacht lag ik klaarwakker naar het plafond te staren. Eens even gekeken wat mij horloge aan temperatuur aangaf. Niet normaal 26 graden, terwijl het buiten lekker fris was. Deze koeling werkte dus ook niet helemaal.

Het eerste wat we in de ochtend hebben gedaan is vragen of we andere kamer konden krijgen. Na wat aandringen was dit geen probleem. Van etage 6 konden we verhuizen naar etage 3. We hebben nu geen tweepersoons bed, maar wel een werkende airco en dat kan vanaf vandaag echt geen kwaad. Na de kamer wissel hebben we beneden nog een paar bekertjes Nespresso koffie gescoord, zodat we ook nog even de gekochten boodschappen van gisteren als ontbijt konden nuttigen.

Daarna was het op naar het centrale station van Groningen. Een half uurtje wandelen vanaf het hotel. Hier starten we met de tweede stads Geocache van de stad. Ook deze was weer heel bijzonder. Net als die van gisteren liet deze nu juist de andere plekjes van de binnen stad van Groningen zien. Vooral de prinsentuin beviel ons wel. Een mooi stukje stadstuin met een heel mooi verstopte cache.

Nadat we een tosti hadden gegeten en op het terras alvast de laatste opdracht hadden opgelost, waren we rond 13:00u weer terug op het station. We moesten bij de ondergrondse fietsenstalling zijn en vragen naar het kistje. Grappig om hier een Geocache te mogen loggen.

Daarna zijn we op het gemak terug gewandeld naar het hotel. We waren wel weer klaar met het stadse. Tijd om de natuur in te gaan. We gingen nog een Cache doen. Nu een bij Lauwersoog. Een mooi stukje natuur in het noordelijkste puntje van het vaste land van Nederland. De route was niet al te moeilijk, maar toch wel weer een dikke 7 kilometer. Bij de schaapjes op de dijk konden we in de verte Schiermonnikoog zien liggen.

Na een mooi rondje stonden we met de derde cache van vandaag in ons hand. De kilometerteller stond op 18 en de voetjes waren er wel een beetje klaar mee. We hebben nog even bij strandpaviljoen Meerzicht een heerlijk milkshake gedronken en zijn toen terug gereden naar het hotel in Groningen.

Daar hebben we het avondeten genuttigd. Een lekker burgertje. Nu liggen uitgeteld op ons bedje. Morgen weer richting Brabant en een stop in Giethoorn.

Comments are closed.