Dag 4 Key West

29 april 2013, Hawks Key – Vandaag stond het zuidelijkste plekje van Amerika op het programma. Gelukkig was de jetlag deze ochtend al een stuk minder dan gisteren. We ontwaakte vandaag rond 07.00 uur. Op ons gemakje hebben we ons klaar gemaakt om richting Key West te gaan. Onderweg even een ‘goed ‘ bakje koffie doen met een broodje of donut als ontbijt. De route van Duck Key naar Key West zou zo’n ruime uur in beslag nemen. Het is een lange weg over kleine verschillende eilandjes en kilometers lange bruggen, maar continue uitzicht over de prachtige zee.

Aangekomen in Key West hebben we als eerst Fort Zachary Taylor Historic State Park bezocht. Een mooi oud dat gebouwd is om de zuidkust van Florida te beschermen. Het is ruim 200 jaar oud. Natuurlijk moesten we even enkele Geocaches vinden. Zo kwamen we ook bij dit Fort uit. Lekker wat fotootjes schieten bij de kanonnen.

Na het het fort te hebben gezien zijn we door leuke kleine straatjes met echte Amerikaanse houten huisjes en knusse winkels richting het zuidelijkste puntje van Amerika gegaan : The southermost point ! Vanuit het meest zuidelijkste punt zijn we terug richting de auto gelopen om weer ‘huiswaarts’ te rijden naar ons schitterende hotel. We waren net op tijd in de auto, want plotseling kwam het met bakken uit de hemel. Het was een korte bui, maar alles stond meteen blank. Dan wordt Geocachen een stuk lastiger. Want we hadden net nog een mooi plekje gevonden op de terugweg. Deze toch maar even bezocht. Tot aan de enkels in het water, maar dat kon de pret niet drukken. Nick ging voor zijn duikbrevet en vond spoedig het kleinood.

Terug bij het hotel nog even lekker een frisse duik om het zout van ons af te spoelen en vervolgens ’s avonds lekker te gaan eten.

Morgen Koninginnedag word het een lui dagje op ons resort en zullen wij een lekker drankje doen op onze nieuw koning !

Comments are closed.