Dag 4 Venabygd – Steinkjer

Starting Location: Venabyg, Noorwegen

Final Destination: Steinkjer, Noorwegen

Afstand: 379 km.

Reistijd: 6 uur

Hotel: Best Western Tingvold Park Hotel

24 juli 2017 – Steinkjer. Vannacht stonden de hemelpoorten open in Venabygd. Niet een beetje regen, maar van die dikke druppels waar je binnen enkele minuten een zwembad mee kan vullen. Met wat extra dondereffecten van het onweer. De warme kamer kon zelfs niet meer gekoeld worden omdat het dan binnen kletsnat werd. Voor Karin dus weer eens een slechte nacht.

In de ochtend regende het niet meer zo hard en was de temperatuur buiten een kleine 7 graden. Eerst maar eens ontbijten, alvorens we deze kletsnatte omgeving voor betere oorden konden verlaten. Aan het ontbijtbuffet ontbrak niets. We konden zelfs een lunchpakketje voor onderweg meenemen. Dat deden we dan natuurlijk ook. Nederlanders die we zijn….

Niet veel later reden we over de 27 richting het noorden. De Rondevegen is zelfs bij slecht weer een prachtige weg om te zien. Ook deze keer is het Rondane nationale park qua weer ons niet gezind. Het vele water heeft wel voor vele snelstromende rivieren gezorgd en hier en daar een extra waterval. Toen we het Rondane park uitreden werd het langzaam steeds droger en toen we het Dovrefjell nationale park binnen reden was het droog. Mooi om eens een korte wandeling te gaan doen.

De wandeling starten bij de Kongsvold Fjeldstue aan de E6. Hier worden ook Muskusos safari’s georganiseerd. Daar worden ze ook boven op de fjell gesignaleerd. Dus de wandelschoenen op standje hike en gaan. Om bovenop de fjell te komen moesten we eerst een dikke 300 meter stijgen. Het fleecevest kon na 10 minuten dan ook al uit. Bovenop was het best wel gaaf. Het echte Arctische landschap met veel wilde bloemen. Alleen geen muskusossen. Na een wandeling van ongeveer 6,5 kilometer waren we weer terug bij onze auto. De lunchpakketjes hebben we toen maar opgegeten en snel verder richting het zonnige noorden.

10 kilometer verder moesten we toch nog even stoppen om nog een prachtig fenomeen te bekijken. De Mågålaupet (maagdarmkanaal; die Noren hebben humor!), een nauwe kloof in de rivier Driva waar het water in de rotsen ronde kanalen heeft uitgehold en met enorme kracht een weg baant door deze kanalen. Hier hebben we toch een flinke tijd rond gekeken en gewandeld. Daarna nog 4 uur door om in Steinkjer te komen. We wisten al dat het hier niet opschoot, maar als je eenmaal bezig bent dan ben er soms wel een beetje klaar mee.

In Steinkjer is het bijna 30 graden als we eindelijk uit de auto mogen rollen. Snel inchecken want het is alweer half zeven en meteen maar aanschuiven bij het diner. Ook hier weer een buffet met flinke keuze. Na het eten nog een kleine wandeling en nu op onze kamer lekker douchen, scheren en natuurlijk dit typen…

Comments are closed.