Spanische Reitschule

Dag 4 Wenen

Starting Location: Wenen, Oostenrijk

Final Destination: Wenen, Oostenrijk

Afstand: 20000 stappen.

Reistijd: de hele dag

Hotel: Ibis Styles Wien City

25 april 2018 – Wenen. Vanmorgen heerlijk wakker geworden in het Ibis hotel in Wenen. Op de verjaardag van mijn zus zijn we weer eens niet thuis. Begint ook een gewoonte te worden. Hetzelfde als dat ik vroeger altijd in de zomervakantie jarig was. Maar nogmaals van deze kant van harte zus.

Eerst maar eens ontbijten, van die heerlijke Duitse broodjes, met een lekker bakske koffie. Niet allen dat, maar de keuze was reuze. We mochten geen brood meenemen stond op een bordje in het Duits en Engels. Maar ja wij komen uit Nederland en dat konden we natuurlijk niet lezen. Twee broodjes voor onderweg schoven zo per ongeluk in mijn broek. Stelletje Nederlanders dat we zijn.

Na het ontbijt was het richting de tram die voor het hotel stopten. Ik dacht op de eerste oogopslag dat de plaats waar de tram heenging Schattefor was, maar toe ik nogmaals keek stond er Schottentor. Makkelijk om zo het eindstation en later ons retour station te kunnen onthouden. Eerst zijn we met wat trammetjes richting centrum gegaan om daar via kleine weggetjes en steegjes ons te begeven naar de Hofburg. Je kon de paardenpoep al ruiken toen we daar dichter en dichter bij kwamen. Daar zijn we naar de training van de Spaanse rijschool gaan kijken. Prachtig gebouw en mooie ruimte, maar de training is niet zo interessant. Zie ik elke week als ik bij de manege ben en dan gaat het nog een stuk fanatieker dan wat ik nu heb gezien. Ze hebben dan wel een mooi wit beestje en een mooi pakje, maar de training zelf stelt niets voor. Jammer dat je daar dan 13 euro per persoon moesten neertellen. Dan maar wat foto’s knippen dacht ik. Jammer ook dat was ten strengste verboden. OK, dan niet ik had er toch al best wel een paar geschoten. Een beetje een domper was het wel. Niet teveel klagen en verder en genieten van het mooie weer en de prachtige stad. Overal tierlantijnen op de gebouwen en bijna allemaal even mooi.

Na de Hofburg richting Maria-Theresien-Platz gegaan, waar de grote musea zich bevinden. Geen musea mensen zijn wij, maar de buitenkanten zijn ook weer prachtig. Daarna via de Mariahilfer Strasse naar de Saturn om een nieuw statief te kopen. De grote is niet handig om mee te nemen, vandaar even shoppen en een heerlijk biertje drinken op het terras.

Tijd om met de trein richting Belvedere te gaan. Ook weer een museum, maar een prachtig gebouw met grote tuin. Lekker op een bankje in de zon onze broodjes opgegeten en het nieuwe statiefje uitgeprobeerd. Nadat we tuin hadden afgewandeld waren we beide wel toe aan een break. Terug naar het hotel. Schoentjes uit en even lekker liggen. Rugje in stand Relax en even genieten van een koude Stiegl.

Toen we weer een beetje uitgerust waren zijn we gaan eten in leuk restaurant vlak bij het hotel. Handig om Tripadvisor voor dit soort restaurantjes te hebben. Ze brouwde daar zelf hun biertje en het eten was meer als voldoende. Heerlijk buiten in een grote tuin met gele stoeltjes.

Het buikje weer vol was het na het eten weer terug richting centrum, om zo de stad in het donker te zien. Mooi uitgelichte gebouwen. Even nog genieten van lekker buiten zijn en daarna terug naar het hotel om nu deze blog te schrijven en zo dadelijk heerlijk naar dromenland te gaan.

Comments are closed.