Dag 5 Corfe Castle

4 augustus 2018 – Corf Castle. Vanmorgen waren we vroeg wakker. Gelukkig was het vannacht wat afgekoeld en hebben we heerlijk geslapen. Om half negen werden we bij het ontbijt verwacht. Midden in de privé woonkamer van B&B verhuurders stond een compleet gedekte tafel, waar we netjes bediend werden en natuurlijk de verplichte koetjes en kalfjes verhalen mochten vertellen. Na een half uurtje vonden we het wel genoeg en hebben de spulletjes maar eens bij elkaar gepakt en zijn gaan lopen. Het was de bedoeling om een Geocache van 8 kilometer te gaan doen. We zijn met goede moed begonnen en het was prachtig, maar heet. Het eerste stuk was stijl omhoog en met deze temperaturen loop je alweer meteen leeg. Daarna was het over open weilanden met prachtig uitzicht over de omgeving en de kasteel ruïne. Halverwege hebben we toch maar besloten om terug te gaan. Te heet om nog eens 4 kilometer door de zon te wandelen. We hebben nog even van het uitzicht op het kasteel zitten genieten en hebben toe toch nog geprobeerd de cache te vinden. Helaas was dit niet gelukt. Terug bij de B&B stond er toch weer 6 kilometer op de teller. Nog even wat water gekocht in de plaatselijke buurtsuper en wat uitgerust van de ochtendwandeling.

Around Corfe Castle

Na de middag zijn we naar Worth Matraves gereden. Hier lag een oude Winspit steengroeven. Het laatste stuk moesten we lopen. Weer in de volle zon, maar eenmaal bij de steengroeven was er een heerlijk zeebriesje en de tunnels waren heerlijk koel. Weer een leuk stukje ruwe kust en natuurlijk even de Geocache opgezocht die hier verstopt lag. Of deze nog bestaat na ons bezoekje weet ik niet, want er zaten een paar Engelse zich heerlijk vol te proppen met chips en andere zaken precies op de plek waar de cache verstopt was. Karin was niet al te flauw en heeft hem gewoon gepakt. Je had ze moeten zien kijken. Misschien hebben we ze aan een nieuwe hobby geholpen en dat kon geen kwaad zullen we maar zeggen.

Winspit Mines

Daarna was het weer terug richting auto. Lekker omhoog via het grote keien pad wat we daarstraks naar beneden mochten wandelen. 4 kilometer later stonden we weer bij de auto. Daar lag nog een verrassing voor ons op de grond. Een netjes geamputeerd been van één of ander beest. Snel de raampjes van de auto open, airco op standje 4 en afdalen richting onze B&B.

Castle Inn

Eerst maar eens de bezweten kleren uit en een lekkere douche. Nog even wat uitrusten en toen eens opzoek waar we konden gaan eten. Vandaag was viel de keuze op de The Castle Inn. Wel is het nog steeds wennen dat je zelf je eten besteld aan de bar. Menu kaartje in de hand. Bestellen, afrekenen, eten en vertrekken wanneer je wil. Wij besloten de Angus Steak & Real Ale Pie te nemen. Een aanrader vonden wij. Een soort stoofpotje. Heerlijk en zeker met een echte koude Engelse pint erbij. Tijd om de oogjes zo meteen maar weer eens te gaan sluiten.

Comments are closed.