Dag 5 Schaffhausen en oud en nieuw

Starting Location: Neuglasshütten, Duitsland

Final Destination: Neuglasshütten, Duitsland

Hotel: Hotel-Pension Kräutle

31 december 2017 – Neuglasshütten. 1:43u op nieuwjaarsdag. Natuurlijk nog even bloggen. Afgeleid… Het zal wel door de alcohol komen. Maar even serieus. Een topdag vandaag. Vanmorgen na het ontbijt zijn we richting Zwitserland gereden. Schaffhausen is binnen een uur te rijden. Daar zijn de Rijnwatervallen. Ik ben er eens geweest 28 jaar geleden toen ik met interrail was. Maar vandaag was het zonnig en prachtig om er te zijn. Vanmorgen was het heerlijk rustig en we konden lekker dichtbij parkeren aan de Duitse kant. Bij de kassa wat tickets gekocht, zodat we het kasteel konden bezoeken en de Rheinwatervallen van dichtbij konden bewonderen. Wat een indrukwekkend schouwspel is dat van dichtbij. Fotootje hier en fotootje daar. Helemaal naar de voet van de watervallen via flink wat trappen. Later moesten we ook nog naar boven natuurlijk. Hier en daar wat stages van de Geocache meegenomen. Deze deden we achterstevoren, maar dat maakt bij deze niet zoveel uit.

Toen we weer boven waren bij de parkeerplaats was het al een stuk drukker. Blijkbaar wordt men ook hier op zondag wat later wakker. Geeft niets, want wij gingen via de spoorbrug rustig aan naar de Zwitserse kant. Lekker genietend in de zon liepen we langs de Rijnwatervallen. Helemaal tot aan Schlösschen Wörth Rheinfallbecken om daar nog een andere Geocache te doen. Hier stonden allemaal bankjes met daarop de schilden van de Zwitserse Cantons. Hiervan moesten we er drie omzetten in een cijfer die later een cijferslot open maakte waarmee we de geocache konden loggen. Zo kunnen we het Zwitserland souvenir ook toevoegen aan de Geocache statistieken. Terug gekomen bij de auto zijn we via Zwitserland terug gereden naar Neuglasshütten om ons voor te bereiden op het oud op nieuw festijn in ons hotel.

Om half acht werden we beneden in de bar verwacht. En gezellig druk dat het er al was toen wij binnenkwamen. Volkert was al lekker op zijn accordeon aan het spelen en iedereen stond er maar een beetje ongemakkelijk bij. Een glaasje sekt en wat toastjes maakte de boel wat losser. Daarna was het op naar het pension waar het feestelijke avondmaal werd gepresenteerd. Wij waren ingedeeld bij 5 Duitsers en twee Belgen aan tafel. En wat hebben we een gezellig avond gehad. Mijn Duits is weer wat beter geworden en een paar biertjes helpen daar natuurlijk ook bij. Samen met Volkert, Inge, Axel, Hedwig en Gilbert hebben we er nog een paar gedronken om zo sprankelend het nieuwe jaar in te gaan. Ik moet zeggen een hele andere jaarwisseling als die ik tot op heden heb meegemaakt. Om half twee zijn we maar ons bed ingedoken, want morgen moeten we toch voor elf uur ontbeten hebben. Tot morgen.

Comments are closed.