Dag 6 Duck Key – Everglades – Naples

Vandaag hebben we na 3 dagen ons mooie resort Hawks Key verlaten en onze route weer vervolgd. Als eerste punt van vandaag zijn we opnieuw naar de Everglades gegaan. Deze keer stond een ritje met de airboot door de Everglades river op de planning.
Na een ritje van ongeveer 3 uurtjes konden we eindelijk even de auto gedag zeggen en even onze aandacht op iets anders leggen.
Aangekomen op de weg waar al de airboot operators zich bevinden kozen wij er voor om maar meteen een van de eerste te pakken.
Niet al te lang hoeven wachten werden we al opgeroepen om plaats te gaan nemen in de airboot. De meisjes maar niet aan zijkant, bang dat er een alligators over de reling naar binnen sprong.

Onze tour gids begon zijn motor te starten , we begonnen met een rustig stukje zodat we enkele alligators konden zien. Volgens onze gids hadden we geluk vandaag ! Gisteren hadden ze er namelijk geen een gezien. Wij waren net onderweg en we zagen de eerst al dicht bij onze boot.
Er kwamen ook enkele schilpaden en verschillende soorten vogels voorbij.

Niet veel later kregen we het seintje om onze oordoppen in te doen , zodat de gids nu echt vol gas kon gaan. We vlogen over het water een , spetters binnenboort , ‘drift ‘ bochten over het water !

Na zo’n 20 minuten kwamen we terug bij het begint punt. We waren nog getuige van een vogel die een vis als lunch had gevangen en op schitterende manier naar binnen probeerde te krijgen.
Na de airboot tour werden we mee genomen naar een show waar een gids enkele dieren toonde en we uit eindelijk nog even met een baby alligator op de foto konden.
 
 
Na de Everglades te hebben gezien hebben we onze rit vervolgd naar onze slaap plaats Naples. Bij ons hotel lag een enorm grote winkel mall dus besloten we daar eventjes een kijkje te gaan nemen om te gaan shoppen bij de goedkopere Amerikaanse merken.
Geslaagd en enkele dollars lichter terug naar ons leuk knus hotel gelopen , waar we nog even een lekker drankje doen en daarna lekker te bed gaan om morgen weer fit onze reis te vervolgen

Comments are closed.