Dag 6 Mesa Verde

5 mei 2011 Bluff (Utah) – Vandaag was het weer een verplaatsdag. Van Moab naar Bluff via het Mesa Verde Nationaal Park. Allereerst hebben we het halve buffet leeggeroofd, zodat we ’s middags ook nog een lunch hadden. Konden we ergens in the middle of nowhere nog eens picknicken. Nadat we alles in de auto hadden gepropt op weg naar Mesa Verde.

Het landschap veranderde snel van ruw en bergachtig naar plat en dood. Gelukkig werd dat bij Mesa Verde weer wat ruwer. Na onze standaard foto bij de ingang was het steil heuvel op om naar de oude pueblo woningen in de rotsen te gaan kijken. Een rondleiding met gids was al snel van de baan, omdat die pas laat in de middag kon. Dan eerst maar de koelbox op de plaatselijke picknick plaats gezet en even lekker zitten lunchen.

Nadat we de buikjes weer goed vol hadden gingen we naar Spruce Tree House. Hier mochten we onszelf rondleiden. Maar eerst moesten we een steile heuvel af. Een geweldig gezicht om te zien hoe deze 3000 jaar oude huizen daar toen zijn gebouwd. Ook konden we nog in een voorraad schuur in de grond snuffelen. Na vele foto’s en wat film konden we weer aan onze toer omhoog beginnen. Tussen de steunende en scheetjes latende bejaarden. Daarna zijn we verder gegaan naar het einde van het park waar we nog enkele van deze huizen vanaf verschillende uitkijkpunten konden zien. Toen was het tijd om het park weer te verlaten, want vanaf Mesa Verde is het nog 2 uur rijden naar Bluff.

Net voor Cortez werden we nog even wakker geschut toen een raam van de voor ons rijdende vrachtwagen viel. Net op tijd konden we deze ontwijken. We waren in ieder geval weer allemaal even wakker.

Nu zitten we in Recapture Lodge. Een mooie maar oud hotel. Ook hier is het grijsgehalte weer heel hoog, maar dan hebben we wel een goede uitval basis voor de dag van morgen. Het avondeten hebben we zojuist genuttigd bij de Cottonwood Steakhouse. Waar zelf Michael en Karin hun ID moesten laten zien om een pilsje te kunnen drinken. Ze zien er ook echt niet ouder uit dan 21, toch…….

Comments are closed.