Dag 6 Rund um Hause

Starting Location: Neuglasshütten, Duitsland

Final Destination: Neuglasshütten, Duitsland

Hotel: Hotel-Pension Kräutle

1 januari 2018 – Neuglasshütten. Vanmorgen wat later dan normaal opgestaan. Het eerste wat opviel was de stinklucht die in onze kamer hing. We hebben gisteren nog gezellig bij een soort van kampvuur gestaan en die lucht is in onze kleren gaan zitten. Bah, bah dus hup naar buiten met die spullen. Maar echt lang heeft de kleding niet buiten gehangen, want er stond vandaag een harde orkanische wind. Dan maar na het ontbijt de jassen weer aan en een lekkere wandeling gaan maken. We moesten nog een bonus geocache bovenop de berg achter het hotel gaan doen. Deze hebben we afgelopen week laten liggen aangezien we dan weer helemaal omhoog moesten. Geeft niets die staat dus voor het nieuwe jaar op het programma. Dus weersberichten die we hadden voor vandaag waren gisteren nog niet zo heel rooskleurig, maar deze nieuwjaarsdag scheen zon nu en dan heerlijk het zonnetje.

Langzaam liepen we de Drehkopfweg omhoog totdat we naar rechts moesten en geen pad meer zagen. Alleen nog maar sneeuw. “En nu!!”, zij Karin. We houden toch van wat avontuur dus hup we maken ons eigen pad. Wat een heerlijk Arctisch avontuur werd het. Storm en net als afgelopen week tot over de knieën in de sneeuw. De Bonus lag bovenop de berg en daar stond me toch een wind. Heerlijk even uitwaaien. Tranen in de ogen en adem die afgesneden werd. Zelfs de cache loggen is dan zelfs lastig. Na de cache zijn we over de top heen naar beneden gelopen. Lekker stijl en ook weer wegzakkend in de sneeuw. Nog even een fotoshoot op het bankje en toen nog het laatste stuk naar beneden. Wat een lol! Regelmatig vast, maar uiteindelijk heel beneden gekomen.

Teruggekomen bij het hotel hebben we de auto gestart en zijn we richting Feldberg gereden. Wat is het hier veranderd. De sleepliften zijn veelal stoeltjesliften geworden en de pistes lagen er netjes bij. Misschien dat we morgen nog een skipoging gaan doen. Maar dan moet het weer meewerken. Nu sneeuwt het alweer best hard. Daarna zijn we richting de Mcdonalds in Neustadt gereden. Er zijn namelijk rondom het hotel bijna geen restaurants open, dus daarom een warme hap bij de Mac. Een bakkie koffie als toetje voordat we terug gingen naar het hotel. Vanavond hebben we snaaiavond en kijken we darten en of een film.

Tot Morgen

Comments are closed.