Plitvici meren

Dag 7 Plivice

Starting Location: Plitvice Jezera

Final Destination: Plitvice Jezera

Afstand: 19000 stappen.

Reistijd: de hele dag.

Hotel: Hotel Bellevue

28 april 2018 – Plitvici. De dag van vandaag begon vroeg. Om half 7 ging de wekker. We wilde vroeg in het Plitvice park zijn om de drukte voor te zijn. Ook al is het nog voorseizoen het blijkt hier altijd druk te zijn. In de ontbijtzaal was het echt al druk. Veel mensen met een andere geloofsovertuiging met hoofddoeken en dikke winterjassen. Er hing een specifiek luchtje omheen wat de eetlust niet veel goeds bracht. Alle bananen waren op en Karin wilde toch echt heel graag een banaan. Uiteindelijk met veel moeite er een broodje in gepropt en de rest maar meegenomen voor onderweg.

Op naar de bus. Eerst een kaartje gekocht voor het park. Deze werd bij ons hotel later verlengd voor nog eens 3 dagen. Nu betwijfel ik of we wel echt een kaartje hadden moeten kopen. De hele dag heeft niemand hierom gevraagd. We zijn met de eerste bus om half negen naar het hoogst gelegen gedeelte gegaan en hebben vanaf daar de H route gevolgd. Het eerste deel was heel rustig en prachtig. Heel veel klik, klik en om elke hoek weer een prachtig plaatje. Nog even met een paar Japanners staan kletsen over hun 360 camera. Dat vonden ze leuk. Interesse tonen in wat ze hebben. Niet veel later hadden de eerste bussen ons ingehaald. 40 Koreanen met een reisleider, in leeftijd variërend van 25 tot 85. Dan wordt het maken van een foto al een stuk lastiger.

Aan het eind van het eerste deel zijn we met de boot naar de andere kant van het park gebracht. De mensen van de bussen gingen weer terug met een ander bootje en wij staken helemaal door naar de andere kant. Samen met nog 4 andere was het heerlijk rustig op de boot. Aan de andere kant was het een heel ander verhaal. Met één woord, DRUK!!! Daar waren we dan ook snel uitgekeken op al het moois en begon de irritatie van al die mensen al gauw boven te drijven. Het liefst lopen ze met drieën over de smalle paadjes en kijken ze je lelijk aan als je niet aan de kant gaat. We maakte er een sport van om niet uit te wijken. De big waterval hebben we niet van dichtbij bekeken, deze doen we morgenvroeg. We zijn met het busje terug gegaan naar onze nieuwe vrienden van de Poljana. Heerlijk op het terras een litertje bier weggewerkt en toen zijn we weer met de bus verder gegaan om onze eerste Kroatische Geocache te vinden. Ook deze weer in de pocket. Het was ondertussen al 5 uur. Na een korte relax sessie op onze hotel kamer door naar het restaurant. Een steak voor mij en voor Karin spaghetti. Nu douchen, blog typen en verder relaxen. Morgen weer vroeg op.

Comments are closed.