Dag 8 Cristal River – Silver Glen Springs – St. Augustien

Starting Location: Cristal River, Amerika

Final Destination: St. Augustien, Amerika

Afstand: 194 km.

Reistijd: 2 uur 21 min.

Hotel:  Holiday Inn Hotel & Suites

05.30 uur ! This is your wake up call !!

Ja je moet er iets voor over hebben om iets fantastisch te gaan doen. Deze morgen was dat het zwemmen met de schitterende beesten manatees ( of te wel zeekoeien ). Gelukkig was het deze ochtend nog droog.
Onze excursie begon om 06.15 uur , dus besloten we om op tijd wakker te worden om van te voren nog even een vroege hap naar binnen proberen te werken.
Vanuit ons hotel gingen we naar het verzamel punt waar onze excursie begon. Het begon met een video waar we de regels te horen kregen wat te doen bij het zwemmen met manatees. Daarna mochten we onze wet suites aan gaan trekken om enige warmte te krijgen in het water

Na alles gereed te hebben gingen we per busje naar het begint punt van de boot toch. Daar kregen we nog een flinke uitleg van onze gids Mike , die vooral zich zelf erg grappig vond.

Enige tijd later waren we onderweg naar de plekken waar de manatees zich zouden moeten bevinden. Al snel dachten we er een te zien , maar dat bleek een dolfijn te zijn. Onze gids besloot zijn boot stil te leggen en het water officieel te openen. Helaas hadden we op deze plek geen geluk. Later op een 2de plek was het wel raak , 3 stuks zelfs ! Voor je het in de gaten had zwom er een gigantische bruine vlek onder je door en stond je versteld van hoe groot deze beesten dan wel niet zijn.
Na een uur in het water te hebben gelegen vonden moesten we helaas weer de boot op . ( ook omdat we het best koud hadden ) De gids bracht ons weer terug naar het verzamelpunt waar we begonnen waren. Het was een fantastisch ervaring om zo dicht bij deze grote maar hele lieve dieren te komen. Na het uit checken bij ons hotel reden we door naar ons volgende punt St. Augustine. Eerst nog een kleine stop omdat het helaas de hele dag regende in Silver Glen Springs. En meer met helder blauw water.
Aangekomen in St. Augustien was het weer helaas nog niet echt beter geworden. Ondanks de regen en harde wind gingen we toch het stadje verkennen. St. Augustien is het oudste stad van Amerika met een Spaanse stijl.
Na een lange dag zijn de voetjes moe, rugjes pijn van het snorkelen. Maar de verhalen van het zwemmen met de manatees zal nog dagen rond gaan. Of te wel , het was een fantastische, lange, regenachtige dag om nooit te vergeten !

Comments are closed.