Groningen stad

Dag 3 Oldenburg – Groningen

31 mei 2019 – Groningen. Wat zijn we gisterenavond lekker lui geweest. Na het avondeten heerlijk op ons bed neergeploft en een beetje tv gekeken. Rond een uur of 11 gingen mijn oogjes open en een uurtje later weer dicht.

Vanmorgen waren we dan ook lekker vroeg wakker, maar we zijn pas opgestaan toen de wekker ging. Op naar het ontbijt. Na het ontbijt hebben we spullen weer in de auto gezet. Hebben de auto nog even laten staan om vervolgens nog even Oldenburg in te gaan. We hadden eergisteren namelijk nog een Jack Wolfskin gezien die uitverkoop had. En natuurlijk moesten we daar nog even langs. Een mooie nieuwe trui werd er gescored en bij de winkel daar naast heeft Karin een outdoor sjaal gekocht.

Hierna zijn we terug naar het hotel gelopen en hebben de auto gestart. Tijd om Oldenburg te verruilen voor Groningen. Even nog snel tanken in Duitsland, want dat scheelt 20 tot 30 cent per liter. Eigenlijk van de zotte.

We waren rond 13:00u in Groningen. Tijd om een parkeerplaats te zoeken. Het was blijkbaar druk in Groningen, want de Parkeergarages waren vol. Ik reed zonder enig besef van wat er aan de gang was een paar wachtende auto’s voorbij om daarna bij een volle parkeergarage te eindigen. Wat nu? Toen we daar even stonden te wachten stond er ineens een boze Groninger langs de auto. “Serieus ga jij voorkruipen”? Hoezo dacht ik. Ik had heel de rij auto’s die ik voor Taxi’s had aangezien helemaal niet gezien. Ik gooide de auto om en we gingen op zoek naar een andere parkeergarage. Binnen een minuut hadden we er 1, waarvan de hele onderste verdieping leeg stond. Prima toch.

Tijd om de binnenstad van Groningen te bezoeken. GPS aan en de meest gewaardeerde cache van Groningen op de mobiel. Een heerlijke Geocache die de hofjes van Groningen liet zien. In elk hofje moest je dan een opdracht uitvoeren om na een dikke 5 kilometer de cache te kunnen vinden. Onderweg hebben we nog even een biertje gedronken op een leuk terras. Bleek het de downies en brownies van Groningen te zijn. Geweldig goed geholpen, even kunnen plassen en na het koude biertje weer verder met de laatste waypoints van de geocache.

De cache eindigde in een hotel, waar we bij de receptie om de Geocache moesten vragen. Even nog wat probleempjes met de code hiervan, maar na het plaatsen van wat haakjes in de berekening snapte de rekenmachine het ook. Top cache hier in Groningen.

Daarna was het terug naar de garage en op naar het Mercure Hotel Groningen Martiniplaza. We hebben een mooi kamertje op de zesde verdieping, met een geweldig uitzicht op de snelweg. Na het horen van de ontbijt prijzen (19,50 euro p.p.), zijn we eerst maar eens naar de lokale Jumbo gewandeld om daar voor een paar euro ontbijt voor morgen te scoren. Een paar chocolade broodjes, krentenbollen en een paar blikjes bier verder liepen we alweer terug richting hotel.

Hier hebben we zojuist nog even lekker gegeten. Carpaccio, Spareribs en heel zoet ijsje na.

Nu liggen we alweer lekker op ons bedje. De tv aan met een bakkie koffie. Morgen nog maar eens de Groninger stad in. Tot dan.

Comments are closed.