Roermond

Dagje Roermond

5 oktober 2020 – Een super hete nacht, waarbij we op een gegeven moment de balkondeur maar helemaal open hebben gezet om de kamer af te koelen. En dat was heerlijk en nog steeds heerlijk rustig. We werden rond half negen wakker van de wekker en een flinke hoosbui.

Nadat we waren aangekleed, was het op naar het ontbijt. Lekker ontbijten waarbij we niets te kort hadden. Tijd genoeg, want volgens de buienradar werd het pas om 10 uur droog. We waren rond half elf klaar om richting de designer outlet shop te gaan. Toch wel 10 minuten rijden vanaf het hotel. Bij ons duurde het wat langer, omdat Karin haar telefoon had laten liggen in het hotel. Dus even terug en nogmaals zwaaien naar de Duitse politie die de grens aan het bekijken was. Toen we voor de tweede keer richting Roermond reden was de politie verdwenen.

Aangekomen bij de outlet was het de parkeergarage in, mondkapjes op en naar de ingang. Mondkapjes zijn verplicht bij de outlet dus echt iedereen had ze op. Bij de eerste winkel naar binnen de Mammut en daar hebben we een paar chique modelletjes aangeschaft. Na een paar uurtjes rondwandelen hadden we toch weer 4 tassen gescored bij de diverse winkels. Na het shoppen zijn we terug naar de auto gewandeld om daar de spulletjes achter te laten. Daarna zijn we stad Roermond zelf ingegaan om enkele Adventure caches te gaan lopen. Een nieuwe soort Geocaches met een aparte app. die de telefoon even deed leegmaken. De caches lieten ons weer een paar mooie stukjes van Roermond zien, maar nog niet de Roer mond kunstwerk. Dus even googlen. Bleek dat we naar het station moesten. Daar aangekomen was het rustig alleen een andere familie die een lekkere photoshoot hielden. Ze wilden ons ook nog wel helpen aan een foto. Daarna zijn wij ook nog even los gegaan, totdat het begon te druppelen. Tijd om terug te wandelen naar de auto.

Langzaam ging het steeds harder regenen en niet veel later begon de regen door de jassen heen te druppelen. Bij het outlet center aangekomen begon de zon weer langzaam te schijnen. Het was al weer half vier. En na 14000 stappen was het wel weer tijd voor een biertje. Op naar het hotel. Even de natte kleertjes uit en daarna de bar in om een lekkere triple van la Trappe te nuttigen.

Om 18 uur mochten we weer aanschuiven voor het diner. Is het fout als de dame van het hotel ons kamer nummer al weet? “Kamer 136 toch”? Jawel hoor! Het begint op een horeca test te lijken. Een beetje wandelen en daarna pintjes drinken en eten. Vanavond werden we al door het volgende hotel gebeld. “Of we daar wilde eten”? “Natuurlijk vrouwke”, doe ons maar een 4 gangen diner voor morgenavond.

Nu nog even tv kijken, bloggen en zo meteen weer lekker slapen.

Comments are closed.