Zaanse Schans

De bloedhete Schans

Wat een nacht weer. De temperatuur op de hotelkamer is niet onder de 30 graden geweest. Ook al heeft de hele nacht de balkondeur wagenwijd opengestaan. Zwetend werd ik wakker en mochten we aan onze laatste vakantiedag beginnen. Hub in de kleren en om 8 uur zaten we weer aan het ontbijt. Na het ontbijt hebben we onze spullen gepakt en uitgecheckt. Sorry maar dit Fletcher hotel krijgt van ons geen goede beoordeling.

Chauffeurtje

Op naar het centrum van Callantsoog. Karin was best heftig verbrand op haar rug en wilde nog graag wat aftersun kopen bij de plaatselijke DA. Het was nog rustig en een parkeerplaatsje was zo gevonden in het centrum. Ik stap uit en voordat ik mijn sigaret aan had werd ik van links compleet geblokkeerd door een grote vrachtwagen. Wat dan??? Mijnheer ging lossen en moest hier staan! Gelukkig ging de Duitser die voor me stond geparkeerd weg. Zo kon ik onze auto even vooruit zetten en konden niet veel later vertrekken. Wat een egocentrisch vrachtwagen chauffeurtje.

Zaanse Schans

De route richting Waalwijk hebben we benut om de Zaanse schans te bezoeken. Afgelopen week was er een item op TV dat het er tijdens de Corona zo rustig was. En dat was bij ons ook zo. Heerlijk om zo door het openluchtmuseum van de bloedhete schans te wandelen.

De 12,50 euro parkeergeld die noemen we maar entree voor de Zaanse schans. We wilde eigenlijk ergens in een woonwijk parkeren en dan fietsen. De bloedhete schans was zo rustig dat we alleen door het klompenmuseum liepen. Heel apart om te zien. Misschien een paar Duitsers en Roemenen die hier aardbeien aan het plukken zijn, waren aanwezig. Maar na een uur of twee waren we wel uitgekeken. Te heet met 32 graden. Tijd om weer lekker in de airco van de auto te gaan zitten en verder naar huis te rijden.

Comments are closed.