Kooiplaats Ameland

De laatste dag op Ameland

De laatste dag op Ameland. Jammer dat het regende en volgens de buienradar voorlopig ook niet zou ophouden. Eerst maar weer eens het ontbijt gaan samenstellen in de kantine. Niet anders dan gisteren, dus 2 Duitse broodjes en een croissant. Lekker op ons gemak gedaan, waarna we onze spulletjes weer bij elkaar hadden gezocht. Tijd om het hotel weer te verlaten. Rond 10:45u. checkte we uit.

De Kooiplaats

De boot vertrok pas om 13:00u en we moesten ons dus tot die tijd vermaken. We zijn naar de kooiplaats gereden aan de oostkant van het eiland. De kooiplaats en Eendenkoooi zijn een Nederlandse uitvinding. Meer informatie kun je via de link lezen. De regenjas en regenbroek maar aan, want het weer was nog steeds niet geweldig. We hadden eigenlijk een multicache uitgezocht, maar na 3 coördinaten hebben we er maar vanaf gezien en hebben een korter rondje gewandeld. Karin ingepakt in een poncho, hebben we toch nog genoten van dit prachtig stukje natuur, met heel veel diverse vogels.

Nog één Geocache

Nadat we terug bij de auto waren zijn we naar Buren en Nes gereden. Bij natuurcentrum Ameland hebben we nog een hele mooie cache gedaan. Dit was een TB hotel.

De Boot

Daarna zijn we naar de veerboot gereden. Pas toen we diverse mensen naar het autopass kantoor zagen lopen hebben we er onze reservering maar eens bij gepakt. OK daar moeten we onze QR code laten scannen. Hop naar binnen en een vriendelijke dame achter een glazen plaat verstopt scande de QR code vanaf een flinke afstand. Ondertussen schoof ze een geel stukje papier naar me toe onder het glas door. “Leg die maar op uw dashboard mijnheer”.

Na een half uurtje wachten zagen we de veerboot aanmeren, waarna de auto’s, fietsers en vrachtwagens eraf reden, alvorens wij erop konden. De boot zat helemaal vol. Er werd flink gepast en gemeten en er werden zelfs auto’s dwars op de rest gezet om er iedereen op te krijgen. Nu moesten we een uur in de auto wachten, want door de corona drong men erop aan om in de auto te blijven.

Naar Huis

Toen we eenmaal de boot af waren was het in een file richting de snelweg. Dit duurde nog wel even, want vanaf Holwerd is de dichtstbijzijnde snelweg pas bij Leeuwarden te vinden. In verband met de tijd hebben we de multicache bij Sloten maar geannuleerd en zijn we via de Flevopolder door gereden naar Leusden om daar nog even een hele leuke cache op te pikken. Eéntje waar we onze team naam moesten rijgen. Moeilijk als er geen I,N aanwezig zijn. Uiteindelijk toch gelukt en het laatste stuk naar Waalwijk heeft Karin gereden. Met onderweg… Jawel een file bij het UMC.

Comments are closed.