De laatste inkopen in Thamel

17 april 2004 – We zijn weer wat later opgestaan vanmorgen. Maar we hebben nog steeds tijd zat om de laatste dag in Kathmandu door te komen. Allereerst werken we het standaard ontbijt buffet bij hotel Amar af. Lekker in het zonnetje en krantje erbij. Bommetje hier en demonstratie daar. In 2002 heeft koning Gyanendra de regering en de premier ontslagen en benoemde zijn eigen regering. Dit was feitelijk een koninklijke staatsgreep. Hierdoor kregen de Maoïsten de macht op het platteland en is er een onbekwaam bestuur in de steden.

Na het ontbijt een Suzuki Alto taxi gezocht die ons maar weer eens naar Thamel bracht. That’s the place to be. Daar hebben we wat rond gewinkeld. Er moesten wat souvenirs gekocht worden. Frank moest nog wat kopen voor moeders. Na het standaard rondje en weer 100 nieuwe beste vrienden ontmoet, was het tijd voor een biertje, met wat Nepalese worstjes. Inmiddels was het inmiddels al weer 2 uur later. Tijd om terug te keren naar het hotel. Tijdens deze terugreis kwamen we bijna in een demonstratie terecht. De politie was lekker op de menigte aan het in meppen en vele werden meteen afgevoerd in een grote legertruck. Maar gelukkig wist onze taxi chauffeur een omweg zodat we er verder geen last van hadden. Even bijkomen in het hotel. Daar zijn we weer neergeploft in de tuin.

Nog een biertje, sigaretje en het net gekochte cd-tje van Norah Jones in mijn oren. CD’s made in thailand. Lekker goedkoop voor 250 roepies. Omgerekend nog geen 3 euro inclusief boekje en al. Zelf een kopietje maken is duurder. En dit is zo’n special edition. Nog nooit op de markt geweest. Thailand makes everything you need.

Het nog steeds lekker warm als we onder douche duiken.Overdag douchen is perfect. Manuel en ik hebben namelijk het hotel geïnspecteerd en hebben gezien dat ze hier met zonneradiatoren werken. Geen zon dan ook geen warm water. Dus ’s middags douchen voor een heerlijke warme douche.

Zo dadelijk maar weer eens terug naar Thamel om te eten. Daarna vroeg naar bed en morgen naar huis. Hopelijk hebben jullie genoten van mijn verhaal. Wat een reis is het geweest. Iets om altijd te blijven onthouden en dan zeker door dit verhaal nog eens te lezen.

Comments are closed.