Dag 10 Death Valley

Starting Location: Pahrump, Amerika

Final Destination: Ridgecrest, Amerika

Afstand: 431 km.

Reistijd: 5:15 uur

Hotel: Super 8 Ridgecrest

2 mei 2016 – Death Valley. Vandaag staat Death valley op het programma. Na wat opstart problemen in Pharump zijn we later aangekomen bij de Super 8 in Ridgecrest, CA. We moesten in Pahrump eerst nog wat boodschappen doen en koffie scoren bij een Starbucks. Soms duurt dat gewoon even wat langer dan normaal om uiteindelijk een Starbucks te vinden.

Maar goed uiteindelijk na de opstartproblemen konden we richting Death Valley National Park. Het voordeel van Pahrump is dat dit park lekker dichtbij ligt. Echter niet als de route via de 178 afgesloten was. Een Amerikaans stukje omrijden dus werd het dus. Eerst noordelijk via een parallelweg om daarna weer terug te rijden in het park.

De eerste stop in Death valley was op Dante’s view. Een slingerende weg omhoog om zo bij een grote parkeerplaats uit te komen met prachtig uitzicht over Death Valley National Park. Vanaf 1640 meter hoog kijk je dan uit over het laagste stukje Amerika wat tot 80 meter onder zeeniveau ligt en daarom ook verklaart waarom het daar zo heet kan worden. Na wat foto’s en wat drinken was het weer naar beneden om de vallei in te gaan.

In de vallei zijn we gestopt bij Devil’s Golf Course en bij Badwater. Badwater is het laagste punt met -79 meter onder zeeniveau. Het was heerlijk heet en hebben nog even een stukje over de zoutvlaktes gewandeld.

Vanaf Death Valley National Park was het richting Ridgecrest. Onderweg werden we aangehouden door de politie. Wat nu dan weer? Hebben we te hard gereden? Nee, we moesten wachten omdat de weg voor ons was afgesloten voor TV opnames. Niet veel later mochten we doorrijden en kwamen de filmcrew nog tegen. Filmend vanuit een pickup die een wagen die daarachter reed filmde.

Het dorp Ridgecrest was niet het dorp wat ik er van verwacht had. Een industrieel dorp en de Super 8 waar we overnachten zit vol met werk volk met grote pickup trucks. We hebben maar eens goed alles afgesloten en de overgordijnen dicht gedaan, alvorens we iets gingen eten in het dorp. We hadden op de weg naar het hotel toe een restaurant gezien, wat Wienerschnitzel heten. Daar zouden we gaan eten. Jammer dat ze hier alleen maar hotdogs verkochten. Het moest dus toch iets anders worden. Uiteindelijk is het de Denny’s geworden. Gewoon een burgertje met frietjes.

Het was al donker toen we bij de volle super 8 terug waren. Echter sliepen alle constructie werkers al. Die moesten morgenvroeg natuurlijk alweer vroeg aan de gang. Wij gingen ook maar snel naar bed, want hier viel niets leuks te beleven. Morgen weer een lange rit richting Yosemite..

Comments are closed.