Chandeliers Tree

Dwars door een boom

Het was vanmorgen gelukkig opgehouden met regenen. Er was laag hangende bewolking en het dreigde nog wel een beetje. Overal zie je de bewolking in de bomen omhoog komen, wat op zich een mystiek gevoel geeft.

Na het druk bezochte ontbijt hebben we de spullen weer op de bagage trolley gegooid en zo onze auto weer voorzien van onze spullen. We hebben koers gezet verder richting het zuiden. We hebben dezelfde weg gereden als gisteren. Dus via de Newton B. Drury Scenic Parkway.

We kwamen in het dorpje Orick een hele kudde Wapiti’s tegen. In Amerika worden ze Elk genoemd. Ze lagen daar lekker in het zonnetje wakker te worden. Er waren een paar mannetjes met flinke geweien. Dat is wat anders dan als we in mei in Amerika zijn. Dan komen ze net door.

Na de Wapiti’s zijn we gestopt bij het strand. Hier was het weer mistig van de laaghangende bewolking en de zee was ruig. De golven braken hard op het strand. We hebben daar eens even lekker naar gekeken.

Een flink stuk verder zijn we de Avenue of Giants opgereden. Een scenic route die door sommige de mooiste autoroute van Amerika genoemd is. Je rijd er weer tussen alle redwoods door. Maar na drie dagen worden deze bomen een beetje saai. Je kan blijven fotograferen. We zijn nog even gestopt bij de Founders tree. Deze boom is vernoemd als eerbetoon aan de mensen die de Save the Redwood League hebben opgericht. Als zij dat 100 jaar geleden niet hadden gedaan dan was er vandaag de dag geen grote boom meer te vinden.

We hebben de Avenue of Giants nog een stuk gevolgd, maar op een gegeven moment waren we er klaar mee. Hup de 101 op en even gas erop. Even wat kilometers maken richting Willits.

Bij Leggett hebben we de 101 weer verlaten, want hier staat een drive thru tree. Een kans om voor 10 dollar dwars door een boom heen te rijden laten we niet liggen. Eerst even aan de dame van kassa gevraagd of ons autootje wel door de boom paste? Goeie tekst had ze. “Zelfs kleine auto’s rijden tegen de boom aan. Het ligt dus meer aan de chaffeur”. We hebben de auto er doorheen gekregen hoor. Spiegels inklappen en aan beide zijde enkele centimeters over. De Chandeliers tree bleek ook nog een hele mooie boom te zijn. Nog even wat foto’s en daarna nog even winkelen bij de souvenirs winkel. Ook stonden er mooie uit hout gesneden beelden van beren en dergelijke. Hier wilde Karin nog even graag mee op de foto.

Na dit leuke oponthoud was het door naar Willits. Een dorpje bestaande uit een lange straat. Diverse hotels en restaurants. Vanavond hebben we bij de Italiaan gegeten. Spaghetti met meatballs en een paar lekkere biertjes.

Nu staat de maandagavond wedstrijd van de NFL aan terwijl we de blog typen. Ik zal de tweede helft eens gaan kijken.

Gegroet vanuit Amerika en tot morgen.

Comments are closed.