Corfe Castle – Dawlish Dag 7

6 augustus 2018 – Dawlish. Vandaag zijn we weer verder gereden en hebben Corfe Castle achter ons gelaten. De rit zou ongeveer 2,5 uur gaan duren en warempel dat bleek ook zo te zijn. Als je dan pas om 14:00u kunt inchecken moesten we wat anders verzinnen onderweg. Jullie mogen 1 keer raden??? Jawel een Geocache. Karin had haar oog laten vallen op de oude binnenstad van Exeter. Een mooi rondje van een uur.

Even de navigatie instellen op een parkeergarage en rijden maar. Onderweg kom je toch ook gekke dingen tegen. Rijd je dik 100 op een 2baans A weg, komt er een trekker invoegen. Alles vliegt dan als een gek naar rechts om die trekker te ontwijken. Hoe creëer je een file?

Highway

In de buitenwijken van Exeter was het al aardig druk en kregen we natuurlijk te maken met wegen die open lagen. Een flinke tijd mogen aanschuiven en doordat de wegen op lagen konden we de gekozen parkeergarage ook niet bereiken. Even snel een andere kiezen zoeken op de navigatie en weer verder tuffen achter de rest aan. Toen de auto eindelijk in een parkeergarage stond liepen we richting het startpunt van de geocache.

Maar wat zag Karin daar al eerst? Jawel een Starbucks. Dus koffie drinken en een kleine hap alvorens de Geocache gestart kon worden.

De Geocache liep dwars door het centrum van Exeter. Langs de oude stadsmuren en mooie plekjes. Na een uurtje stonden we met de cache in ons hand. 1201 is dus binnen. Tijdens het verlaten van de staf zijn we nog even naar de Aldi gegaan om water te scoren om toen het laatste stukje naar Dawlish te rijden.

Weer een foute route over een enkelbaans weg. Deze leek net een bobsleebaan en jawel tot 2 keer een tegenligger. De struiken stonden tot 3 meter hoog precies langs de kant van de weg. Geen mogelijkheid tot uitwijken en als je dat dan ineens moet doen dan helpt dat stickertje niet. Automatisch stuur je naar rechts. Gelukkig stonden we beide meteen stil, dus had het geen rare gevolgen.

Nauw

Ook in Dawlish nog wat spannende weggetjes mogen rijden en het laatste stukje in de eerste versnelling omhoog. Nu hebben we een prachtige B&B met uitzicht over zee. Karin is helemaal in haar nopjes.

Na het uitpakken hebben we lekker in het dorp op een terras gezeten. Een lekker koud biertje erbij en nog wat door het dorp gewandeld. Even naar het typische Engelse bowlen staan kijken en een wat mindere maaltijd genuttigd. Nu is het wat tv kijken en morgen de natuur in. Dartmoor here we come.

Comments are closed.