Beegderheide

Geen Duitsland maar Limburg

Zondag 4 oktober 2020 – Nadat we de reis naar de Saksische Schweiz vorige week hadden geannuleerd reden we vandaag rond een uur of elf richting Limburg. Roermond was het doel en later deze week richting Valkenburg. Het weerbericht voor vandaag was ons enigsinds gunstig gezind. Hop uit bed en de spulletjes in de auto. Als we redelijk vroeg vertrekken dan kunnen we nog een mooi rondje geocachen.

Op naar de Beegderheide. De Beegderheide ligt links van Roermond bij jawel het plaatsje Beegden. Aan de rand van het maasdal, ingeklemd tussen de dorpen Beegden, Baexem en Horn ligt een uitgestrekt natuurgebied: De Beegderheide. De Beegderheide is een gebied met een grote afwisseling aan open heideterreinen en besloten bossen. Karakteristiek voor de Beegderheide is het rijke reliëf en het grote aantal kleine en grote vennen.

Vanaf de start was het even puzzelen wat de CO nu eigenlijk wilden. Het moesten over de hele route projecties gemaakt worden. Elke projectie kwam dan uit bij een poortje, waar we weer een nieuwe tag konden vinden. Maar welke getallen moesten we dan toch gebruiken? Nadat we de eerste fout hadden gedaan, wisten we hoe het moest. Een prachtige afwisselende tocht werd ons voorgeschoteld. Hier en daar moesten we de eikels ontwijken die met een enorme rotgang uit de bomen werden geblazen. Gelukkig ging na de middag de wind liggen en ging zo nu en dan de zon schijnen.

Halverwege de tocht kwamen we nog een groepje andere geocachers tegen. De groep met 6 mensen was op punt zeven aan het rekenen en wij liepen terug, omdat we anders te ver om moesten. Ik ga ervan uit dat zij deze route wel genomen hebben, want we hebben ze later niet meer gezien. Bij het laatste punt kwamen we geen poortje meer tegen dus gingen we opzoek naar de cache. Maar op een boom hing een klein hekje waarop het cache coördinaat stond. Nog even verder dus. Niet veel later hadden we de ammo box gevonden en konden we onze naam in het logboekje zetten. Terug bij de auto was het nog 15 minuten naar het Fletcher hotel op de grens van Nederland en Duitsland.

Een echte grenspost. Een benzine pomp, hotel, fis hand chips en een hele berg vrachtwagens. De vrachtwagens stonden natuurlijk te wachten totdat ze op maandag weer Duitsland in mochten.

Inchecken in het hotel en de spulletjes op de kamer. Daarna tijd voor een biertje, borrelplankje en nog een biertje. Voordat we het wisten was het 18:00u. Tijd om te eten. Een Fletcher burger en een varkenshaas later zaten de buikjes goed vol. Nog even tijd om net over de grens even een Geocache te doen. Op naar het TB hotel wat zeker wel 130 meter vanaf de ingang lag.

Nu liggen we met de beentjes omhoog. Even bloggen en TV kijken. Wat morgen weer brengt lezen jullie later.

Comments are closed.