Dresden Alt Stadt

Geen zin meer in klimmen

vrijdag 23 juli 2021 – Vannacht een pijnlijk nacht gehad. Gisterenochtend heb ik ergens een spier in mijn nek verrekt en als je dan probeert te draaien in de nacht doet het elke keer weer zeer. Maar deze ochtend ging het al wat beter dan gisteren.

Niet nog eens

Ik en ook Karin hadden beide geen zin meer in nogmaals honderden trappen omhoog te lopen of weer vanuit het Kirnitztal omhoog te gaan om de natuur te verkennen. Maar wat gingen we dan doen?

Op naar Dresden

Nou vanaf Prossen is het ongeveer een klein uurtje naar Dresden. Dus na het ontbijt hebben wat spulletjes bij elkaar gepakt en zijn we via Pirna naar Dresden gereden. Qua kilometers is het allemaal niet zo ver, maar om door de stad Pirna heen te komen is echt een drama. We hadden het er al over hoe dat hier moet zijn als het toerisme echt op gang is?

Dresden

Parkeren maar

We reden eigenlijk best wel soepel de binnenstad binnen en via de Geocaching app hadden we al een parkeerplaats op het oog. Jammer alleen dat deze hartstikke vol stond. Dus maar even rondrijden en jawel geluk. Er ging er net ééntje vertrekken. De parkeermeter was even een probleem. Hoe werkt zo’n ding? Dus we hebben eerst maar even een paar Duitsers het voor laten doen. Dan kunnen wij dat ook.

Hoogtepuntjes

Nadat de dagticket voor 6 euro in de auto was achtergelaten konden we beginnen met de WhereIgo cache langs alle mooiste bezienswaardigheden van Dresden. We begonnen bij het raadhuis, gevolgd door een kerk enzovoort. Wij vonden vooral de Dresdner Zwinger en Das Residenzschloss het mooist. Maar ook de 110 meter lange Fürstenzug (optocht van Prinsen) was indrukwekkend.

Dresden 

Onderweg deden we ook nog wat gewone caches en nadat we dan eindelijk 10 opdrachten goed hadden uitgevoerd werd de cache vrijgegeven. Heel dicht bij de parkeerplaats was deze verstopt. Langs de tramlijn en doorgaande weg. We laten meteen nog wat spullen in de auto achter en lopen nogmaals het oude centrum in.

Nog even terug

Even een McFlurry halen bij de Mcdonalds. Met een dikke 25 graden moet dat kunnen toch? Daarna zijn we nog even lekker door de Altmarkt Galerie Dresden gewandeld. Even een paar winkeltjes bezocht en even van het toilet gebruik gemaakt. Daarna zijn we weer langzaam terug gelopen naar de auto. Tijd om weer terug te rijden naar Prossen.

Dresden

Sponsor

Onderweg stoppen we nog even bij de Lidl in Pirna. We moesten nog wat statiegeld inleveren. Jammer dat we dan vergeten om de bon uit de automaat te halen. Sukkeltjes dat we zijn. Hebben we weer iemand blij gemaakt.

Pizza

Terug in het appartement hebben we zojuist de nieuwe oven geprobeerd. Heerlijk krokante pizza’s maakt ie. Alles wat nog op moest op tafel en eten maar. Nu lekker aan een biertje en even niets meer. Morgen weer naar huis. Moet echt zeggen dat we beide genoten hebben van de Sächische Schweiz.

Comments are closed.