Altes Haus Wernigerode

Geschlossen, wind und regen

Om half negen ging de wekker. We kunnen al steeds beter slapen op het betonnen bed. De rugjes doen er zeer van. We moesten vandaag vroeg op, want om half tien zouden we bezoek krijgen van de reparateurs voor de defecte vaatwasser.

Baumannshöhle

Het regende en er stond een stormachtige wind. Niet echt uitnodigend om lekker de natuur in te gaan. Om kwart over negen zaten we in de auto. We reden richting de Baumannshöhle. Een druipsteengrot met een kleine lichtshow.

Toen we daar aankwamen moesten we in een rij buiten wachten. Het duurde een kwartiertje alvorens we de tickets hadden en van de mooie grot konden genieten. Eerst moesten we een flinke klim naar boven maken. Daar zagen we een paar grotten alvorens we in een rij stonden te wachten. Geen idee waarom, maar na later bleek stonden we te wachten voor een lichtshow. Daarna zijn we eigenlijk de grote groep voorbij gelopen en konden we alleen de grot bekijken. Totdat we bij een volgende groep kwamen met een oude opa die tree voor tree heel erg langzaam de trappen op en afging. Dat is even leuk, maar ook daar zijn we uiteindelijk maar voorbij gegaan. Na een tijdje zagen we het daglicht de grot in schijnen. Tijd om ons weer goed in te pakken tegen de regen en wind. Karin vergat dat ze nog in de grot was en liep met haar hoofd tegen het allerlaatste stukje uitstekende rots.

BaumansHohle

Hexentanzplatz

Terug bij de auto hebben we de natte jassen uitgegooid. Kachel op max en zijn we weer richting Thale gereden. Nu niet via snelweg maar binnendoor. Onderweg zijn we nog even gestopt bij een parkeerplaats. Even het ontbijt nuttigen en om een kleine boodschap achter te laten. De mooie bladeren aan de bomen waren niet allemaal bestand tegen de harde wind en de wegen lagen hiermee dan ook vol. Net zoals de vele takken. Af en toe een beetje slalommen. In Thale aangekomen reden we nogmaals omhoog naar de Hexentanzplatz. Hier waren we maandag ook al en toen was het heel erg druk. Nu was er niets te doen. De jassen weer aan en richting de ingang van het dierenpark.

Geschlossen

Na een wandelingetje de berg op kwamen we bij de ingang van het dierpark. Hangt er een lullig A4-tje waarop staat dat het dierpark vandaag was gesloten in verband met het slechte weer. Er zat dus niets anders op dan terug te gaan naar de auto. Bijna terug bij de auto kregen we nog een heftige plens bui op ons dak. Ook nu weer mochten we de parkeerplaats zonder te betalen verlaten. En een goeie honderd meter buiten de bomen stonden we stil. Wat we al vermoeden was ook zo. Er was een boom omgewaaid en de brandweer was ingeschakeld om de boom van de weg te halen. Na een half uurtje konden we weer verder.

terug naar Wernigerode

Dan maar terug richting Wernigerode. Misschien kunnen we naar een soort van Madurodam gaan. Drie keer raden? Jawel gesloten in verband met het slechte weer. Dan maar daar naar de grote Edeka en shoppen. Karin had een lekkere fles wijn gevonden en die moest mee naar Nederland. Wat een grote supermarkt was dit. Vergelijkbaar met de Amerikaanse supermarkten. Van alles was er te koop. Karin kon haar flessen wijn vinden en ondertussen was er nog van alles wat we ook maar meenamen.

Valt ie om

Cache

Terug in appartement hebben we besloten toch nog een Labcache door Wernigerode te doen. Het was bijna droog en de zon kwam er steeds meer doorheen. De wind was er nog steeds. We kwamen weer op leuke plekjes. Het oudste huis, het kleinste huis etc. Jammer dat het zo snel afgelopen was. Dus we besloten om er nog één te doen. Alleen toen begon het weer hard te regenen. Tijd om weer richting huis te gaan.

Nadat we rond een uur of vier terug waren hebben we de rest van de middag niets meer gedaan.

Comments are closed.