Hallerbos 2019

Starting Location: Waalwijk, Nederland

Final Destination: Hallerbos, België

Afstand: 156 km.

Reistijd: 1 uur, 40 minuten

Hotel: Thuis

20 april 2019 – Waalwijk. Deze periode staat bij veel mensen in het teken om de Bollenstreken te bezoeken of een dagje naar de Keukenhof te gaan. Wij zijn juist naar het zuiden gereden. Net onder Brussel ligt het plaatsje Halle en daar vindt je het Hallerbos. Het Hallerbos is eind april een magisch bos. Je vindt hier iets zo bijzonders dat ik perse zelf wilde aanschouwen, want ik had zoiets nog nooit gezien. De eerste plaatjes kwamen tot mij via Instagram en door even door te zoeken kwam ik op Youtube een filmpje tegen. Het was toch nog wel flink zoeken alvorens ik wist waar dit natuurschoon te vinden was. Het bleek niet gephotoshopt te zijn en het hele bos was zo mooi.

In dit bos zie je alleen rond midden april een prachtig paars tapijt van wilde hyacinten. De valleien en flanken lagen er tijdens ons bezoek sprookjesachtig bij. Een tere paarsblauwe klokjeszee, waarbij je soms de de geuren van de bloemen door je reuk zintuig gaat. Doordat we pas om 17:00u het bos ingingen, legde de lange schaduwen van de  beukenbomen donkere strepen over de hyacinten. Het kronendak van de beuken boven de bloemen vol met lichtgroene transparante blaadjes. Heerlijk rustgevend wandelde wij door het bos gevuld met tere, zachte lentekleuren.

Wil je nog gaan genieten van het licht- en schaduwspel en te wandelen in een levend kunstwerk, dan moet je niet al te lang meer wachten. Eens de zon niet meer tot aan de bloemen geraakt, kleuren ze snel licht blauwgrijs in plaats van paarsblauw.

Wandelkaart Hallerbos

Meer lezen over het Hallerbos kan op de website https://www.hallerbos.be/

Comments are closed.