Dag 4 Hot water beach

Starting Location: Pauanui, Nieuw Zeeland

Final Destination: Pauanui, Nieuw Zeeland

Hotel: Coastal Heights Apartment

29 april 2015 – Pauanui. De planning van vandaag is om de kust te bezoeken van Coromandel. Hot water beach en de Cathedral cove stonden op het programma.

Na het ontbijt kregen we van de eigenaresse wat handdoeken en een schep mee om zoals het Duitsers betaamd, kuilen te graven op het strand. We hebben gelezen dat je er tijdens eb moet zijn. Dus in de vroege ochtend was dit de eerste plek die we gingen bezoeken. Waar ter wereld kun je je eigen verwarmde bad uitgraven op het strand?

Na een korte wandeling over het strand, wisten we precies waar Hot water beach was. Een drukte van belang op eigenlijk een heel klein stukje van het strand. Wanneer je daar bij eb een gat in het zand graaft, kun je even later in een warm waterpoel heerlijk ontspannen. Maar zoals bekend zijn wij niet zo’n strandmensen. We hebben dus ook maar geen gat gegraven. Er waren al water poeltjes genoeg. Maar we hebben wel met de voetjes in de zee gestaan. Een heel apart gevoel als dan ineens de grond onder je voeten loei heet wordt.

Na een paar uurtjes op het strand van hot water beach te hebben rondgehangen zijn we richting Hahei gereden. Een echt leuk toeristendorpje. Hier vinden we de Cathedral cove.
 

Cathedral Cove is een prachtig, door schelpengruis roze getint strand, met aan de zuidkant een enorme rotspartij. We bereiken Cathedral Cove te voet via een wandelpad vanaf de parkeerplaats aan de Grange Rd South, de wandeling duurden maar een half uurtje. Door de golven is bij Cathedral Cove een natuurlijke rotsboog ontstaan.

Het is nog steeds eb en zo kunnen we ook onder de boog doorlopen naar de andere kant, waar ook weer een droom strand zich laat zien. Volgens mij is Cathedral Cove zo’n beetje een van de meest bekende iconen van Nieuw-Zeeland geworden. In elk geval van het Noordereiland. We hebben flink wat foto’s genomen en nog wat gerelaxt op het strand, waar Manuel en Karin nog een nieuw vriendje hebben opgedaan. Een marinekip die het broodje wat ze hadden wel lekker vond.

Terug in Hahei hebben we lekker in het zonnetje op het terras van Hahei Beach Cafe gezeten. We kregen gezelschap van tientallen vogeltjes, die het wel gezellig vonden dat we op het terras gingen zitten. Een verdient bakkie koffie ging er wel in. Daarna zijn we terug gereden naar Pauanui. Het was nog een beetje vroeg voor het avond eten en we zijn toen naar de top van Paku hill gelopen. Hier hadden we een 360 graden uitzicht over de baai, de zee en een groot stuk van Waikoto.

Terug bij de B&B zijn we met de auto op zoek gegaan naar iets om te eten. Uiteindelijk zijn we bij een soort van chauffeurscafé terecht gekomen. De andere eetgelegenheden waren nog gesloten en dus werd het Punters Bar and Grill. Een halve liter bier, friet en een steak. En we konden ook meteen sport kijken op één van de 10 schermen die er hingen.

Na het eten terug naar onze B&B, waar we onder het geluid van de zee al snel weer in slaap vielen.

Comments are closed.