Highway 1

Langs de kust Highway 1

Het was echt koud vanmorgen in Willits. Zelfs in de kamer was het koud vannacht. We waren trouwens beide om half 4 wakker geworden. Waarschijnlijk gingen toen al de eerste werklui op pad. Gisteravond stond de hele parkeerplaats vol met pickup trucks die men gebruikt als men aan de weg werkt. Die mannen worden door heel Amerika ingezet en slapen dus ook allemaal in hotels.

We sliepen tegen de parkeerplaats aan dus dat starten van die zware Amerikaanse motoren maakte ons waarschijnlijk wel wakker. Oordopjes in en verder slapen. Rond half acht ging ineens de wekker. Dus hebben we alsnog geslapen.

We zijn lekker rustig wakker geworden en zijn toen naar de ontbijtzaal gegaan. Hier werden we om 9 uur zo’n beetje uit de ontbijtzaal geveegd. Rustig maar vrouwke we gaan al!

Dan maar weer op pad. Hoe zouden we vandaag rijden? We hadden twee opties. De 101 op en in 2,5 uur naar San Rafael, of toch via Fort Bragg en dan de kust volgen over de 1. De laatste werd het, anders waren we veel te vroeg bij het hotel.

De bandjes van de Nissan zijn een paar centimeter kleiner geworden van alle bochten die ik vandaag heb moeten nemen. Het is prachtig rijden, maar er zijn honderden haarspeldbochten die zo scherp zijn, dat je flink op je rem moet. Dit rijden is best intensief en ik word er aardig moe van.

In Fort Bragg hebben we vanmorgen de eerste stop gehad. Eindelijk weer eens een Starbucks opgezocht voor echte koffie. Dat hadden we even nodig. Nu zaten we op Highway 1 en begon de trip langs de kust. We hadden mooi weer en het waaide niet zo hard. De wolken die we nog in Willits hadden, waren bij de kust allemaal opgelost.

We zijn diverse keren gestopt en hebben nog een mooie plek kunnen vinden om het middageten op te eten. Al waren we al anderhalf uur aan het zoeken naar een parkeerplaats met mooi uitzicht. Die zijn er bijna niet. Ik zei nog tegen Karin: zodra we iets gevonden hebben dan duurt het daarna nooit lang alvorens we een echte parkeerplaats tegenkomen. En jawel hoor. 10 minuten nadat we vertrokken waren was er daar één.

Ook hebben we vandaag wel zeker tien keer moeten stoppen, omdat ze aan de weg bezig waren. Moet zeggen dat het hier en daar zeker nodig was.

Het laatste stuk richting San Rafael werd snel drukker. De nu voortaan driebaans 101 was vol en de andere kant op stond men al stil toen we rond een uur vier hier aankwamen.

Het hotel is mooi. Een grote kamer en is heel leuk aangekleed. De dame van Aziatische afkomst was heel vriendelijk en ontving ons heel gastvrij. Ik heb even het bed uitgetest na de slopende rit van vandaag en zijn daarna na de Northgate Mall gereden. Karin wilde nog graag even naar de Victoria Secrets en hebben daarna even gegeten bij BJ’s Restaurant & Brewhouse. Een heel leuk restaurant. Veel keus en lekker. Zeker de toetjes, Pizookie’s zijn aan te bevelen.

Morgen nog één hele dag in Amerika, dan gaan we niet naar San Fransisco maar gaan we Golden Gate National Recreation Area bekijken. Vanuit hier heb je diverse mooie plekken om de stand en de brug van een afstandje te bekijken.

Comments are closed.